ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Το Προεδρικό ν’ απαντήσει για μισθούς και συντάξεις

«Η κοινωνία θέλει να γνωρίζει αν ο Πρόεδρος ή και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη και την αντιμισθία που προκύπτει από το αξίωμά τους» αναφέρει σε δήλωσή της η Μαρίνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απάντηση ζητάει το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σχετικά με δημοσιεύματα «που τον φέρουν να λαμβάνει σύνταξη εδώ και οκτώ χρόνια, δηλαδή από την ηλικία των 45 ετών, χωρίς μάλιστα να το έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του ως όφειλε».

Σε δήλωσή της η Μαρίνα Σάββα, μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι «η κοινωνία, η οποία δυστυχεί και δυσπραγεί μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ακρίβειας, θέλει να γνωρίζει αν ο Πρόεδρος ή και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη και την αντιμισθία που προκύπτει από το αξίωμά τους»

Η δήλωση της Μαρίνας Σάββα

Εδώ και δύο μέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι o Πρόεδρος και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν μαζί με το μισθό τους και σύνταξη δημόσιου υπαλλήλου

Πρώτος απ’ όλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει ν’ απαντήσει στα δημοσιεύματα αυτά που τον φέρουν να λαμβάνει σύνταξη εδώ και οκτώ χρόνια, δηλαδή από την ηλικία των 45 ετών, χωρίς μάλιστα να το έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του ως όφειλε.

Η κοινωνία, η οποία δυστυχεί και δυσπραγεί μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ακρίβειας, θέλει να γνωρίζει αν ο Πρόεδρος ή και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη και την αντιμισθία που προκύπτει από το αξίωμά τους. Αυτό μπορεί μεν να μην είναι παράνομο, είναι όμως σίγουρα προκλητικό μέσα στις παρούσες συνθήκες.

Και βεβαίως, δεν συνάδει με τη νέα κουλτούρα και το νέο πνεύμα που προεκλογικά ισχυριζόταν ο Πρόεδρος και όσοι τον υποστήριξαν, ότι θα έφερνε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση