ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Tο συμφέρον της πατρίδας μας επιτάσσουν καμιά εμπλοκή στον ισραηλινό πόλεμο

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η Κύπρος δεν πρέπει να έχει την παραμικρή εμπλοκή στον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το κόμμα της αριστεράς.

Προσθέτοντας ότι η Κύπρος πρέπει να είναι γέφυρα ειρήνης και όχι ορμητήριο καμιάς ξένης δύναμης.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Οι εξελίξεις στην περιοχή, με επίκεντρο τον πόλεμο στη Γάζα, και ιδιαίτερα το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή προκαλούν ανησυχία και τεράστιους κινδύνους για όλα τα κράτη και τους λαούς της γειτονιάς μας.

Το ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η Κύπρος δεν πρέπει να έχει την παραμικρή εμπλοκή στον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος συνιστά γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, αλλά θα πρέπει να τον καταδικάσει ρητά και να συνταχθεί με τις θέσεις που εκφράζει ο ΟΗΕ. Αυτό επιτάσσει το διεθνές δίκαιο, η στοιχειώδης ηθική καθώς και το συμφέρον και η ασφάλεια της πατρίδας και του λαού μας. Επιπρόσθετα, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να διατυπώσει επιτακτικά προς τη βρετανική κυβέρνηση την κάθετη διαφωνία της χώρας μας στην χρήση των βρετανικών βάσεων για οποιαδήποτε εμπλοκή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι το καθεστώς των βρετανικών βάσεων, ακόμα και όπως καθορίζεται από τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης, απαιτεί έγκριση από την Κυπριακή Δημοκρατία για τη χρήση των βάσεων από τρίτα κράτη, εκτός μελών της Κοινοπολιτείας.

Η Κύπρος πρέπει να είναι γέφυρα ειρήνης και όχι ορμητήριο καμιάς ξένης δύναμης. Αυτό είναι το σωστό αλλά και το συμφέρον για τον λαό και την πατρίδα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση