ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Ξεκινούν οι εσωκομματικές διεργασίες

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν δομημένες συζητήσεις με νέους επιστήμονες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεκινούν οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΑΚΕΛ προκειμένου να αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης για την επόμενη μέρα, με χρονικό ορίζοντα το καταστατικό συνέδριο του κόμματος το Φθινόπωρο. Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ξεκαθάρισε ότι σύντομα το κόμμα θα γίνει πολύ πιο συγκεκριμένο σε σχέση με το πλάνο που θα θέλει να ακολουθήσει. Σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν δομημένες συζητήσεις «με νέους επιστήμονες, με ανθρώπους που βρίσκονται στην παραγωγική τους ηλικία, σε κρίσιμους τομείς της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, με ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται στήριξη και την ίδια ώρα είναι τεχνοκράτες που έχουν εμπειρίες και γνώσεις».

Σε σχόλιο ότι μετά τις Προεδρικές εκλογές το ΑΚΕΛ γνωστοποίησε ότι θα μπει σε μια διαδικασία για να δει αν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο κόμμα και ερωτηθείς πού βρίσκεται αυτή η διαδικασία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι στις 15 του Οκτώβρη εξαγγέλθηκε ένας οδικός χάρτης για να πραγματοποιηθεί ένα καταστατικό συνέδριο το φετινό Φθινόπωρο ως αναγνώριση του γεγονότος ότι υπάρχουν προβλήματα, ελλείψεις και ανάγκη το κόμμα να γίνει πιο αποτελεσματικό στην δράση και την παρέμβασή του στην κοινωνία.

«Αυτό το διάστημα θα συζητήσουμε όλα αυτά μέχρι και το καταστατικό συνέδριο όπου θα υιοθετηθούν όλα όσα θα αποφασιστούν μέσα από τον διάλογο που θα κάνουμε και εντός αλλά και στον περίγυρο του κόμματος», εξήγησε και σημείωσε ότι «θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τις διαδικασίες μας πιο γρήγορες, χωρίς να χάνουμε από τη δημοκρατία, και σε αυτό προβληματιζόμαστε αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε και την τεχνολογία που δίνει πάρα πολλά εργαλεία στα χέρια του συνόλου ούτως ώστε να έχει  έναν δομημένο δημοκρατικό διάλογο αλλά και ταχύτητα στις διεργασίες». 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ