ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:02
 

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

Γραπτή τοποθέτηση του Μουσταφά Ακιντζί για τη νέα έκθεση του ΟΗΕ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Την τελική επίσημη δημοσιοποίηση της νέας έκθεσης του γ.γ. του ΟΗΕ ανέμενε η τουρκοκυπριακή πλευρά για να τοποθετηθεί σχετικά με τις νέες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, σε γραπτή τοποθέτηση του, προβάλλει την άποψη ότι στη νέα έκθεση ο γ.γ ΟΗΕ κατέβαλλε προσπάθεια για να τηρήσει μια «ισορροπημένη στάση». Παρόλα αυτά «αδίκησε» την τ/κ πλευρά. Και αυτό διότι ο ΟΗΕ αποφεύγει να αναφερθεί στη στάση των δυο πλευρών απέναντι στο Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και του πλαισίου της 30ης Ιουνίου 2017. Η τ/κ πλευρά στις επαφές της με τη Τζέιν Λουτ αποδέχθηκε αυτά τα κείμενα ως βάση συνομιλιών, αρκεί να μην αλλοιωθεί το περιεχόμενο τους. Όμως, η ε/κ πλευρά οπισθοχώρησε από τις προηγούμενες συγκλίσεις και επιχείρησε να επινοήσει ένα έγγραφο της 4ης Ιουνίου 2017 που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.

Στο νέο ανακοινωθέν η τ/κ πλευρά, αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην αρνητική στάση της ε/κ πλευράς στο Κυπριακό και τονίζει ότι η παραγνώριση αυτού του γεγονός δεν συμβάλλει στην προσπάθεια λύσης.

Το παράπονο του Ακιντζί

Παρά τα αρνητικά στοιχεία της, η νέα έκθεση συνοδεύεται και από θετικές αναφορές και εξελίξεις. Πραγματοποιεί αναφορά στην ομοσπονδία και στην πολιτική ισότητα, στις συγκλίσεις της προηγούμενης περιόδου, στο Κοινό Ανακοινωθέν, στο πλαίσιο Γκουττέρες. Σε γενικές γραμμές, η τ/κ πλευρά θεωρεί ότι ο ΟΗΕ στέλνει μια νέα προειδοποίηση στην ε/κ πλευρά. Οι διαπραγματεύσεις δίχως άκρη, όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έχουν τελειώσει. Ο γ.γ του ΟΗΕ απαιτεί χρονοδιάγραμμα. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο ΟΗΕ αποδέχεται την σταθερή και λογική στάση της τ/κ ηγεσίας.

Η τ/κ πλευρά υπενθυμίζει ότι στην έκθεση γίνεται αναφορά και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Οι απομονώσεις

Ο Μουσταφά Ακιντζί τονίζει ότι η ηγεσία του θα συνεχίσει να τηρεί εποικοδομητική και λογική στάση. Η τ/κ ηγεσία γνωρίζει ότι η ειρήνη και η δίκαιη λύση εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πλευρών. Την ίδια στιγμή, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρεται στον αδικαιολόγητο και «άχρηστο» χαρακτήρα των απομονώσεων. Η διαιώνιση τους αδικεί έναν λαό που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για τη λύση.

ΣΧΟΛΙΑ

O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Το Λονδίνο απειλεί με απόσυρση από τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

«Προφανώς, η "μεγαλομανία" είναι έμφυτη σε Ηγέτες με Τούρκικη καταγωγή!!»
YIANNOULIS  |  10:55

Καρναβάλι Πάτρας: Φυλάκιση έως 2 έτη για όσους δεν πειθαρχήσουν στην ματαίωση

«Κοντός ψαλμός ..... Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά, για παραβάτες Κρατικών οδηγιών!!!!»
YIANNOULIS  |  10:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία οι νησιώτες

«Δυστυχως, οσο και αν ακουγεται ρατσιστικο, σε πολυ λιγο θα αρχισουν και φονικες επιθεσεις εναντιων ολων ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  05:15

Περδίκης: Η Επιτροπή Ελέγχου δεν κατέληξε να ζητήσει τη λίστα Γιωρκάτζη

«Είστε Ένα Μάτσο Καρναβάλια Υποκριτές »
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ  |  22:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X