ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακιντζί για δήλωση Τατάρ: Δεν πρέπει να γίνεται πολιτική

Υπάρχουν διαστρεβλώσεις και κατηγορίες και γι `αυτό έπρεπε να κάνει μια δήλωση, πρόσθεσε ο Τ/κ ηγέτης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει απαισιοδοξία αναφορικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα, ωστόσο συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των τεστ δεν είναι αρκετός.

Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, δήλωσε ότι ο αριθμός των δειγματοληψιών θα πρέπει να αυξηθεί το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι ο «υπουργός υγείας» και οι γιατροί θα πρέπει να αποφασίσουν για τα αναγκαία μέτρα που θα ακολουθηθούν.

Αναφορικά με δήλωση του «πρωθυπουργού» του ψευδοκράτους αναφορικά με τα φάρμακα που δόθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται πολιτική αυτές τις μέρες που εργαζόμαστε για την υγεία των ανθρώπων. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαστρεβλώσεις και κατηγορίες και γι `αυτό έπρεπε να κάνει μια δήλωση.

Υπενθύμισε ότι η δικοινοτική Επιτροπή Υγείας συναντήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου μαζί με τους ηγέτες και συμφώνησαν για τα βήματα που θα ακολουθηθούν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συναντήθηκε ακόμα δύο φορές μετά και ότι η επικοινωνία συνεχίζεται επί καθημερινής βάσης.

Λέγοντας ότι η επιτροπή δεν είναι καινούργια και ιδρύθηκε το 2008, είπε ότι ετοιμάστηκαν δύο κατάλογοι σχετικά με τις ανάγκες για να δοθούν στο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) και στην ΕΕ. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι η πρώτη ομάδα εξοπλισμού και φαρμάκων θα έρθει αύριο μέσω Μερσίνας και σημείωσε ότι οι κατάλογοι ετοιμάστηκαν από εμπειρογνώμονες υγείας και το «υπουργείο υγείας».

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει χλωροκίνη που παρασκευάζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε η ΕΕ και το UNDP δεν χρειάζεται να την αγοράσουν στο εξωτερικό. Για αυτό το θέμα, είπε, μίλησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το Σάββατο και ανακοίνωσε στο κοινό τις λεπτομέρειες.

Όπως είπε, ο Τουρκοκύπριος συν-πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε την βοήθειά του και ότι ο ίδιος ζήτησε τη βοήθεια του «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρματζί σχετικά με τη μεταφορά. Ο κ. Άκιντζι πρόσθεσε ότι ο «υφυπουργός παρά το προέδρω» κάλεσε τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας και τον ενημέρωσε για το θέμα και όλος ο εξοπλισμός και το φάρμακο μεταφέρθηκαν στον χώρο αποθήκευσης του «υπουργείου υγείας»

Από την άλλη ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι η συζήτηση μεταξύ του κ. Ακιντζί και του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ για το θέμα του φαρμάκου που δόθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία είναι χάσιμο χρόνου και ότι ο ίδιος δεν έχει τέτοια ατζέντα.

Σύμφωνα με την «Haber Kibris», ο Οζερσάι είπε ότι η πολιτική πρέπει να μπει στην άκρη σε τέτοιες περιόδους και δεν πρέπει να σπαταλάται ενέργεια σε τέτοιες συζητήσεις. Είπε επίσης ότι δεν είναι σωστό να μετατρέπεται ένα ανθρωπιστικό θέμα υγείας σε πολιτικό θέμα και ότι η μόνη ατζέντα θα είναι ο αγώνας κατά της πανδημίας.

Είπε επίσης ότι αν θα ζούμε δίπλα στην ε/κ κοινότητα στο ίδιο νησί, θα πρέπει επίσης να μάθουμε πώς να συνεργαζόμαστε, ειδικά σε θέματα υγείας, με την προϋπόθεση ότι αυτή η συνεργασία δεν θα μετατρέπεται σε υλικό για πολιτική εκμετάλλευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X