ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί: «Υπεργολάβος» της Τουρκίας ο Τατάρ σύμφωνα με τον τέως ηγέτη των τ/κ.

Μετωπική επίθεση από τον Ακιντζί σε Άγκυρα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας ήταν ο υποεργολάβος (της Τουρκίας) σε αυτές τις («Προεδρικές») εκλογές. Δεν ήταν πρωταγωνιστής. Ο κ. Τατάρ δεν εκλέχθηκε με τη δική του δύναμη».

Η παραπάνω τοποθέτηση ήρθε χθες το βράδυ από τον τέως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί. Ο έμπειρος πολιτικός, χθες το βράδυ από το βήμα που του παρείχε το τ/κ ιδιωτικό κανάλι «Genç TV», εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Ακιντζί χαρακτήρισε το κόμμα που ανέδειξε τον κ. Τατάρ στην ηγεσία των τ/κ ως «υποεργολάβο (taşeron στα τουρκικά)» της Τουρκίας. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Τατάρ δεν «εκλέχθηκε» στηριζόμενος στην τ/κ Δεξιά, αλλά «διορίστηκε» στην ηγεσία των τ/κ από την Τουρκία. Με αυτήν την τοποθέτηση, ο κ. Τατάρ αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά το αποτέλεσμα των «προεδρικών εκλογών».

Ο κ. Ακιντζί στα πλαίσια των δηλώσεων του υπερασπίστηκε την ομοσπονδιακή λύση. Δήλωσε ότι σήμερα οι τ/κ λαμβάνουν εμβόλια από την Ε.Ε. και ξεκινούν την εξαγωγή του χαλλουμιού χάρη στα βήματα που πραγματοποιήθηκαν προηγουμένως προς την κατεύθυνση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Αυστηρή κριτική στην Τουρκία

Ο κ. Ακιντζί άσκησε αυστηρή κριτική στην Τουρκία και εξαιτίας των νέων παρεμβάσεων της στα εσωτερικά δρώμενα των τ/κ. Σύμφωνα με τον ίδιον, με αυτές τις παρεμβάσεις η Τουρκία εξουδετερώνει την βάση νομιμοποίησης-αιτιολόγησης της λύσης των δυο κρατών, που ετοιμάζεται να προβάλλει στην Γενεύη.

«Πως θα πάτε στην διάσκεψη, θα κοιτάξετε κατάματα τον ΟΗΕ και θα δηλώσετε ότι “στην Κύπρο υπάρχουν δυο κράτη, αναγνωρίστε τα”; Για ποια κυριαρχία θα μιλήσετε; Αναμειγνύεστε στην πολιτική, στα μέσα ενημέρωσης, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο και στην δικαιοσύνη, την οποία κανονικά δεν έπρεπε ποτέ να αγγίξετε. Με τις τελευταίες εξελίξεις επιθυμείτε να αποτελειώσετε την τ/κ κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τέως ηγέτης των τ/κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση