ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλ Αχράμ: 800 εκ. δολάρια το κόστος του αγωγού για μεταφορά Φ.Α. από Κύπρο

Η συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου-Κύπρου θα συμβάλει θετικά στην εξασφάλιση του εφοδιασμού με Φ.Α στην ΕΕ, αναφέρει ανακοίνωση του Υπ.Πετρελαίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Η Αίγυπτος και η Κύπρος υπέγραψαν συμφωνία την Τετάρτη για να κατασκευάσουν έναν άμεσο θαλάσσιο αγωγό για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την "Αφροδίτη" της Κύπρου στην Αίγυπτο, το οποίο στη συνέχεια να επανεξαχθεί σε διαφορετικές αγορές, δήλωσε το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου», τονίζει στην ιστοσελίδα της η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ».
 
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τον Μάιο, ο κ. Ελ Μόλλα εκτίμησε ότι ο προγραμματισμένος αγωγός που θα συνδέει το φυσικό αέριο Αφροδίτης της Κύπρου με τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αιγύπτου θα κοστίσει περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια».
 
Στο ρεπορτάζ, αναφέρονται οι δηλώσεις του Αιγυπτίου Υπουργού, σύμφωνα με τον οποίο, «η συμφωνία αυτή θεωρείται ότι είναι μεταξύ των "βασικών θεμελίων για την υποστήριξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και αποτελεί σημαντικό βήμα για τη μεγιστοποίηση του οφέλους των ανακαλύψεων των κυπριακών πεδίων φυσικού αερίου», προσθέτοντας ότι «η νέα συμφωνία θα ενθαρρύνει περαιτέρω ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή και θα συμβάλει στην περαιτέρω υποστήριξη της κοινής συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μεταξύ των δύο χωρών».
 
Σύμφωνα πάντοτε με την «Αλ Αχράμ», «ο Κύπριος Υπουργός κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι «η υπογραφή για τον αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη δημιουργία ενός διαδρόμου EastMed NatGas στην ΕΕ και ενισχύει το ενεργειακό επενδυτικό περιβάλλον στην περιοχή μας».
 
«Η συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου δεν αφορά μόνο στην υλοποίηση ενός αγωγού θαλάσσιων μεταφορών, αλλά θα συμβάλει θετικά στην εξασφάλιση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε το σχετικό ανακοινωθέν του Υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου, προσθέτοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης για την εταιρική σχέση μεταξύ της Αιγύπτου η ΕΕ στον τομέα της ενέργειας τον περασμένο Απρίλιο ανοίγει σημαντικές προοπτικές για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αίγυπτος στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X