ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλλαγές στις διελεύσεις ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα

Το μέτρο αυτό, προστίθεται, περιλαμβάνει και τους «πολίτες» του ψευδοκράτους που διαμένουν στην ε/κ πλευρά ή έμειναν λόγω εκτάκτων καταστάσεων στον «νότο»

ΚΥΠΕ

Δύο μέρες νωρίτερα από την αρχική απόφαση, αρχίζουν το Σάββατο οι διελεύσεις συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών προς τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», ενώ οι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές επέστρεψαν το βράδυ της Παρασκευής για να περάσουν με τις οικογένειές τους την αυριανή Ημέρα του Πατέρα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ανακοίνωση του «υπουργείου» αναφέρει ότι όσοι «πολίτες» του ψευδοκράτους εργάζονται στην «ε/κ διοίκηση» - όπως αναφέρεται η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας – όσοι επίσης φοιτούν ή υποβάλλονται σε θεραπεία στην ε/κ πλευρά, όπως αποκαλούνται οι ελεύθερες περιοχές, και οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας, Μαρωνίτες και Ε/κ που διαμένουν στην Καρπασία, μπορούν από τις 20 Ιουνίου (σήμερα), έχοντας αρνητικό τεστ PCR των τελευταίων 72 ωρών κατά την πρώτη τους διέλευση, να εισέλθουν στα κατεχόμενα από «τις πύλες ξηράς» (ΣΣ: τα οδοφράγματα), χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Το μέτρο αυτό, προστίθεται, περιλαμβάνει και τους «πολίτες» του ψευδοκράτους που διαμένουν στην ε/κ πλευρά ή έμειναν λόγω εκτάκτων καταστάσεων στον «νότο». Θα μπορούν και αυτοί να επιστρέψουν στα κατεχόμενα χωρίς καραντίνα με τη σημείωση στην ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» ότι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό από τη «νότια Κύπρο» τις τελευταίες 14 μέρες. Θα πρέπει επίσης, προστίθεται, να δώσουν το αποδεικτικό έγγραφο για το αρνητικό τεστ PCR στον «λειτουργό υγείας» στο σημείο ελέγχου.

Η "Γενί Ντουζέν" στην ιστοσελίδα της σήμερα δημοσιεύει φωτογραφίες από πολίτες που περνάνε πεζοί το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και γράφει ότι πολλοί Τ/κ που από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα είχαν έρθει από το εξωτερικό μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου και έμεναν στις ελεύθερες περιοχές, σήμερα το πρωί πέρασαν στα κατεχόμενα.

Αναφέρει επίσης ότι αύριο αναμένεται να αρχίσουν μαζικές διελεύσεις για τους Τ/κ κατοίκους της Πύλας και θα γίνουν στο οδόφραγμα του Περγάμου μαζικές δειγματοληψίες. Μετά τα αποτελέσματα των τεστ θα αρχίσουν οι διελεύσεις, σημειώνει η Γενί Ντουζέν.

Στο μεταξύ, τ/κ ιστοσελίδες γράφουν ότι Τ/κ που τις προηγούμενες ημέρες είχαν μεταβεί στις εργασίες τους στις ελεύθερες περιοχές, χωρίς να τους επιτρέπεται να επιστρέψουν αρχικά, μετά την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» την περασμένη Τρίτη, γύρισαν χθες βράδυ και σήμερα το πρωί για να γιορτάσουν την αυριανή Ημέρα του Πατέρα.

Η απόφαση είχε ανακοινωθεί μετά την πολύωρη και επεισοδιακή συνεδρία του «υπουργικού» λόγω του αντίκτυπου της υπόθεσης με το ιδιωτικό τζετ από την Τουρκία και ο τ/κ τύπος είχε σχολιάσει πως επρόκειτο για απόφαση προς μετριασμό της αντίδρασης της κοινής γνώμης.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε ο Κουντρέτ Οζερσάι, οι Τ/κ εργαζόμενοι θα μπορούσαν να περάσουν στα κατεχόμενα για να είναι με τις οικογένειές τους που πολλοί από αυτούς άφησαν για να πάνε στις δουλειές τους στις ελεύθερες περιοχές.

Όσοι πέρασαν γι’ αυτό το λόγο χθες βράδυ και σήμερα, δεν θα μπουν σε καραντίνα στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τις δηλώσεις Οζερσάι.

Στο μεταξύ, το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε επίσης χθες ότι σήμερα θα επιστρέψουν σπίτι τους 197 άτομα που στις 5 Ιουνίου είχαν επιστρέψει από τη Βρετανία και την Τουρκία στα κατεχόμενα και είχαν μπει σε υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα, η διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε χθες. Σημειώνεται ότι στα άτομα αυτά έγιναν τεστ για τον κορωνοϊό και ήταν αρνητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση