ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλαγή σκυτάλης σε Υπουργεία

Εν αναμονή των ανακοινώσεων, δεν αποκλείονται ανατροπές

Της Άντρης Θρασυβούλου

Μέχρι και την τελευταία στιγμή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε σχέση με τον ανασχηματισμό. Εν αναμονή των ανακοινώσεων που θα γίνουν εκτός απροόπτου σήμερα Τρίτη, η λίστα με τα ονόματα που παίρνουν τη σκυτάλη σε Υπουργεία πιθανόν ν’ αλλάξει όπως έγινε μέχρι στιγμής βάσει των πληροφοριών των τελευταίων ημερών.

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου φέρεται να έλαβε την απόφαση να μην αναλάβει την θέση του υπουργού υγείας. Το όνομά του θεωρείτο κλειδωμένο για το υπουργείο Υγείας, ενώ η υπουργοποίησή του προκάλεσε την δυσφορία του ΑΚΕΛ με τον Άντρο Κυπριανού να αναφέρει χαρακτηριστικά οτι θα τον κρίνει ο κόσμος. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησε να μιλήσει με τον πρόεδρο τη Δευτέρα για να τον ενημερώσει. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Αδάμου δεχόταν τις τελευταίες ημέρες τις «συμβουλές» μελών του ΑΚΕΛ που τον προέτρεπαν να μην συμμετάσχει στην κυβέρνηση αποδεχόμενος επικείμενη πρόταση για υπουργοποίηση. Παράδειγμα, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία απευθυνόμενη στον ίδιο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόνο με μια κυβέρνηση που θα είχε μπέσα και φιλότιμο».

Πάντως, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν ερωτήθηκε το Σάββατο σχετικά με τον ανασχηματισμό τόνισε ότι ενόσω οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες, η Κυβέρνηση θα είναι η ίδια προσθέτοντας ότι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα διάφορα πόστα θα κριθούν από το έργο το οποίο θα επιτελέσουν.

Η Έμιλυ και η ανατροπή

Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο βρέθηκε στο μέσο της επικαιρότητας την προηγούμενη εβδομάδα με την παραίτηση-επίθεση της Έμιλυς Γιολίτη προς το πρόσωπο του Προέδρου, ο υποψήφιος νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος φαίνεται να επισκιάζεται από το όνομα μιας δυναμικής γυναίκας, της Στέφης Δράκου.

Ποια είναι η γυναίκα - «φαβορί» για τη θέση της Ε. Γιολίτη

Υπηρέτησε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Insurance Europe στις Βρυξέλλες από το 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Προηγουμένως υπήρξε εκλεγμένη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για δύο θητείες. Σπούδασε Νομικά στο Middle Temple του Λονδίνου και πήρε το τίτλο του Barrister at Law. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ασφαλιστική βιομηχανία αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Sun Alliance/ Aeolos Insurance Κύπρου και στη συνέχεια ως Γενική διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής μέχρι το 2007. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου και Πρόεδρος του για δύο θητείες, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Ταμείου Ασφαλιστών, της Κοινοπραξίας Ασφαλιστών Οχημάτων Δημοσίας Χρήσης καθώς και του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης. Έχει ενεργό κοινωνική συμμετοχή, διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, αντιπρόεδρος των Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Γυναικών Λευκωσίας-Κερύνειας και αντιπρόεδρος της Κίνησης Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Αντώνη Δράκο και έχουν ένα υιό επίσης δικηγόρο, τον Μάρκο Γρηγόρη Δράκο.

Αναστασία στο Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας

Στο μεταξύ, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται ότι έχει στο κάδρο του ανασχηματισμού ακόμη μια γυναίκα η οποία είναι το επικρατέστερο πρόσωπο, στην περίπτωση του νεοσύστατου Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Πρόκειται για τη διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες, που ωστόσο μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις.

Η κ. Ανθούση φαίνεται ότι έχει τις καλύτερες συστάσεις για το Υφυπουργείο καθώς διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το μέχρι στιγμής πόστο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση