ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλαγή στον ορισμό του αδικήματος του βιασμού επιχειρεί να επιφέρει η Βουλή

Κατά τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή τέθηκε το θέμα του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τέρμα στο απαράδεκτο φαινόμενο υποθέσεις βιασμού να μην καταδικάζονται καθώς δεν εμπίπτουν στις υφιστάμενες πρόνοιες του ορισμού του βιασμού, επιχειρεί να θέσει η Βουλή μέσω της Επιτροπής Νομικών. Κατά τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή τέθηκε το θέμα του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και συγκεκριμένα του ορισμού του αδικήματος του βιασμού.

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή Νομικών, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέφερε πως εδώ και μεγάλο διάστημα μαζί με την Βουλευτή Σκεύη Κουκουμά έχουν επεξεργαστεί αριθμό προτάσεων για τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, εξηγώντας πως η ευρύτερη πρόταση αφορά τροποποιήσεις και εκσυγχρονισμό αναφορικά με αδικήματα κατά των ηθών και μια σειρά προνοιών που αφορούν σεξουαλικά και άλλα αδικήματα κατά των παιδιών.

Ο κ. Δαμιανού εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί σήμερα στην Επιτροπή Νομικών έχει επιτευχθεί ευρεία συναίνεση σε κοινή πρόταση Νόμου που έχουν καταθέσει αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του ορισμού του αδικήματος του βιασμού.

«Έχουμε προτείνει μια εκσυγχρονιστική διάταξη η οποία λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες μια σύγχρονης κοινωνίας, λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις μας όπως προκύπτουν από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, και την ίδια ώρα, το γεγονός ότι αριθμός συμπολιτών μας πλέον, πέφτουν θύματα βιασμού χωρίς κατ΄ ανάγκη να μπορούν να εμπίπτουν στις υφιστάμενες πρόνοιες του ορισμού, με αποτέλεσμα ξεκάθαρες υποθέσεις βιασμού να μην οδηγούνται στα Δικαστήρια διότι δεν καλύπτονται από την υφιστάμενη πρόνοια», είπε.

Ο κ. Δαμιανού χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση απαράδεκτη και η οποία θα πρέπει να αλλάξει. «Έχουμε αποφασίσει τη σύσταση μιας ειδικής ad hoc Επιτροπής που θα εξετάσει συνολικά μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Νομική Υπηρεσία το σύνολο των προτάσεων της κ. Κουκουμά, αλλά ταυτόχρονα την επόμενη Τετάρτη θα οδηγηθεί για τοποθέτηση η ειδική πρόταση νόμου που αφορά το ζήτημα του βιασμού με πρόθεση ακριβώς τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να οδηγηθεί για υπερψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X