ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλλάζουν οι ισορροπίες στον Στρόβολο

Ο αντάρτης Παπαχαραλάμπους και η θέση του Προέδρου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πιθανότατα το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους να λάβει επιστολή διαγραφής του από τον ΔΗΣΥ, μετά και την απόφαση του να επαναδιεκδικήσει τον δήμο Στροβόλου. Αν και ο ίδιος δηλώνει Συναγερμικός ένα τέτοιο σενάριο είναι πολύ πιθανό μετά και την απόφαση της 11ης Ιανουαρίου του πολιτικού γραφείου που προβλέπει κυρώσεις για όσους δεν σέβονται και δεν ακολουθούν τις αποφάσεις του κόμματος.

Το όνομα του κ. Παπαχαραλάμπους βρέθηκε από νωρίς στο τραπέζι σε σχέση με τους υποψήφιους που θα στηρίξουν τα κόμματα στον Στρόβολο μιας και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε αρχικό στάδιο δεν ήταν ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας Σταύρου Σταυρινίδη παρά τις πιέσεις των τοπικών στελεχών.

Μάλιστα αν και η ηγετική πυραμίδα του ΔΗΚΟ έβλεπε θετικά την στήριξη του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί να στηρίξουν έναν υποψήφιο που δεν είναι ΔΗΚΟϊκός από την στιγμή που τον επικεφαλής της δημοτικής τους ομάδας Σταύρο Σταυρινίδη (ο οποίος επίσης εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη δημαρχία) τον στήριζε και το ΑΚΕΛ. Έτσι μετά και αυτή την απόφαση ο ΔΗΣΥ επέλεξε να συνεργαστεί με τη ΔΗ.ΠΑ και να δώσει τον Δήμο στο κόμμα του Μάριο Καρογιάν με υποψήφιο τον Χρίστο Τσίγκη, παρά να στηρίξουν τον Παπαχαραλάμπους, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη προεκλογικά και - δημιουργούσαν ακόμα μεγαλύτερη εσωκομματική ταραχή. Βέβαια στη πορεία αναιρέθηκε και αυτό με τη στήριξη του επίσης Χριστοδουλιδικού Κωστάκη Κωνσταντίνου στην Πάφο. Ωστόσο ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους δηλώνει πως αποφάσισε να επαναδιεκδικήσει εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και παρά το γεγονός πως δεν έχει τη στήριξη κανενός κόμματος – κάτι που δεν τον εμπόδισε να εκλεγεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όταν κατέβηκε ως αντάρτης.

Μάλιστα μιλώντας σήμερα στον ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο κ. Παπαχαραλάμπους εξήγησε ότι όπως και το 2019 έτσι και τώρα εξήγγειλε την υποψηφιότητα του περίπου τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές αντιλαμβανόμενος ότι έχει ακόμη πολλά να προφέρει στον Δήμο Στροβόλου. Μάλιστα κληθείς να σχολιάσει πως αντέδρασε ο Νίκος Χριστοδουλιδης όταν του ανακοίνωσε την απόφαση του, μιας και τους συνδέει στενή φιλία, ξεκαθάρισε πως τον ενημέρωσε μία μέρα νωρίτερα αλλά δεν θέλησε δημόσια να αναφέρει τι λέχθηκε μεταξύ τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ορθό να εμπλέκουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις τοπικές εκλογές.

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο λόφος να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα στη ΔΗ.ΠΑ έχουν υψώσει κεραίες και αν πέσει στην αντίληψη τους οτιδήποτε μεμπτό δεν θα διστάσουν να αντιδράσουν. Ορισμένοι εκφράζουν και τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ δεν κατάφερε να αποτρέψει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, έστω και αν κατατέθηκε χωρίς την συγκατάθεση του κόμματος.

Την ίδια ώρα στο ΔΗΚΟ θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Παπαχαραλάμπους διευκολύνει τα πράγματα σε ένα δήμο που ο ΔΗΣΥ έχει διαχρονικά τον πρώτο λόγο, μιας και όπως διαφαίνεται θα υπάρχει διαρροή ψηφοφόρων. Θα πρέπει μάλιστα να αναλογιστεί κανείς και τη δύναμη που έχει ο Μάριος Πελεκάνος στον Στρόβολο και κατά πόσον οι τελευταίες εξελίξεις στον ΔΗΣΥ θα επηρεάσουν τις επιλογές των ψηφοφόρων. Βέβαια στο ΔΗΚΟ αν και παραμένουν προσηλωμένοι στην ανάδειξη του δικού τους στελέχους, έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους το ΑΚΕΛ, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μία μικρή μερίδα ψηφοφόρων τους να μετακινηθούν προς τον Παπαχαραλάμπους, ωστόσο εκτιμούν ότι πρόκειται για αμελητέα ποσότητα που δεν μπορεί να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση