ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλάζουν τα σχέδια για τα οδοφράγματα

Προτεραιότητα έχουν οι τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές. Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες από την τ/κ κοινότητα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Λίγο πριν την συμφωνημένη από τους δυο ηγέτες πρώτη φάση της μεταβατικής περιόδου της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων, από την τουρκοκυπριακή κοινότητα φτάνουν νέες πληροφορίες που δείχνουν ότι το αρχικό σχέδιο των δυο ηγετών θα υλοποιηθεί με σημαντικές τροποποιήσεις ύστερα από την παρέμβαση της «κυβέρνησης».

Πιο συγκεκριμένα, καλά ενημερωμένες πηγές στην τ/κ κοινότητα θεωρούν το σενάριο για την έναρξη της πρώτης φάσης της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων έτσι όπως συμφωνήθηκε αρχικά από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί ως απομακρυσμένο. Οι δυο ηγέτες είχαν συμφωνήσει όπως ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου η χρήση των οδοφραγμάτων από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Οι τελευταίες πληροφορίες

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες από τους κύκλους της «κυβέρνησης» Ερσίν Τατάρ, την παρούσα στιγμή στο τραπέζι βρίσκεται αποκλειστικά το ζήτημα των τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές. Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα οι τ/κ, των οποίων οι χώροι εργασίας βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές, πραγματοποιούν δυναμικές κινητοποιήσεις και ζητούν το άμεσο άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Πιεζόμενη λοιπόν, από την παραπάνω κατηγορία πολιτών, η «κυβέρνηση» μελετά εναλλακτικά σχέδια και φόρμουλες όπως λ.χ. την μετάβαση στις ελεύθερες περιοχές ύστερα από την διεξαγωγή τεστ PCR στα κατεχόμενα.

Η «κυβέρνηση» αποφασίζει

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες των πολιτών, καλά ενημερωμένες πηγές τονίζουν ότι αν και το ζήτημα της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε αδιέξοδο οι μπάρες των σημείων διέλευσης θα ανοίξουν αφού ολοκληρωθεί μια νέα σειρά προετοιμασιών και διαβουλεύσεων, δηλαδή σε επόμενη φάση. Για την τελική φάση της επαναλειτουργίας αναμένεται η τελική έγκριση του «Υπουργείου Υγείας» και η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης», Κουντρέτ Όζερσαϊ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ημερομηνία της 1ης Ιουλίου θα μπορούσε να είναι η πιθανή ημερομηνία που θα ανοίξουν τα οδοφράγματα.

Πολιτική διένεξη

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ζήτημα των οδοφραγμάτων έχει μετεξελιχθεί σε μια νέα εστία έντασης στις σχέσεις της ηγεσίας του κ. Ακιντζί με την «κυβέρνηση». Η τελευταία επωφελούμενη από τις περιστάσεις επιχειρεί να υπενθυμίσει στην τ/κ ηγεσία ότι η ίδια έχει τον τελευταίο λόγο σε τέτοιου τύπου ζωτικής σημασίας ζητήματα. Την προηγούμενη εβδομάδα, ηγεσία Ακιντζί και «κυβέρνηση» πραγματοποίησαν έκτακτες συσκέψεις για το ζήτημα των οδοφραγμάτων. Στο περιθώριο αυτών των συναντήσεων, η ηγεσία Ακιντζί άσκησε κριτική στην «κυβέρνηση» με το σκεπτικό ότι καθυστερεί την επιστημονική μελέτη της τ/κ πλευράς για τον ιό του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X