ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Αν μου ζητηθεί θα τεκμηριώσω τις καταγγελίες» επιμένει ο Ν. Κληρίδης

Στις καταγγελίες του ο δικηγόρος μιλά ανοικτά για διαπλοκή στο δικαστικό σώμα με παιδιά δικαστών που εργάζονται σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο

Newsroom K

Σε ανεμοστρόβιλο εξελίσσονται οι «καταγγελίες» του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook (η οποία ωστόσο έχει αφαιρεθεί από τον προσωπικό του λογαριασμό) όπου έκανε λόγο για παιδιά - δικαστών που εργάζονται σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και πως η συγγενική αυτή σχέση έχει επηρεάσει, κατά τρόπο μεμπτό, την πορεία σοβαρών ποινικών υποθέσεων, που αφορούν την κατάρρευση της οικονομίας και τυγχάνουν χειρισμού από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο ως νομικός εκπρόσωπος κατηγορούμενων φυσικών και νομικών προσώπων. Παράλληλα έκανε λόγο και για «επέκταση της ευνοιοκρατίας στο Δικαστικό Σώμα» καθώς και «για έλεγχο του Ανωτάτου Δικαστηρίου», από το συγκεκριμένο δικηγορικό Γραφείο της Λευκωσίας.

Το θέμα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού ο κ. Κλήριδης τυγχάνει να είναι εκτός από δικηγόρος και αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.


Το επίμαχο post του κ. Κληρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος έγινε κοινωνός της θέσης ότι πρέπει να ενασκήσει την αρμοδιότητα του να ζητήσει το λόγο από το μέλος του, τον κ. Νίκο Κληρίδη, ώστε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα που προκύπτει.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης, δήλωσε στο Sigma ότι «θα εξετάσουμε το θέμα και αν διαπιστωθεί διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος από μέλος μας τότε αυτό θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Στις «Τομές στα Γεγονότα» στο Sigma πάντως ο κ. Κληρίδης, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης πως μέχρι στιγμής δεν έλαβε κάποια ειδοποίηση από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, ούτε από το Ανώτατο Δικαστήριο, ωστόσο σε περίπτωση που του ζητηθεί, μπορεί να τεκμηριώσει αυτό που ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν λέει κάτι από μόνο του για το γεγονός ότι εργοδοτούνται στο χώρο παιδιά δικαστών, ο Νίκος Κληρίδης απάντησε πως «μπορεί να μην λέει κάτι από μόνο του, αλλά η Κύπρος έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για θέμα που άπτεται συγγενικής σχέσης δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και με το ίδιο συγκεκριμένο γραφείο. Είναι η υπόθεση Νίκολας».

Ακολούθως, ο κ. Κληρίδης ρωτήθηκε εάν στοχοποιεί ένα δικηγορικό γραφείο λέγοντας ότι εργοδοτεί παιδιά δικαστών, οι οποίοι δικαστές δικάζουν υποθέσεις της οικονομικής κρίσης. Ο ίδιος διερωτήθηκε εάν δεν είναι γνωστό, ότι όλες οι υποθέσεις που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου και τις χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο «Πολυβίου και Χρυσαφίνης».

«Αυτή η σχέση η συγγενική και η θέση εργοδότησης σίγουρα δεν έπρεπε να επηρεάζει, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ο επηρεασμός. Εάν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος μπορεί να επηρεαστεί, η δικαιοσύνη θα πρέπει να φαίνεται ότι απονέμεται και όχι απλώς να απονέμεται. Είναι η αρχή φυσικής δικαιοσύνης που παραβιάζεται», συμπλήρωσε, ο κ. Κληρίδης στις δηλώσεις του στο Sigma. Πρόσθεσε επίσης πως «οι υποθέσεις που χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο Πολυβίου είναι πολύ σοβαρές και άπτονται της οικονομικής κρίσης, και σίγουρα επηρέασαν την πορεία της κυπριακής οικονομίας».

Σε ερώτηση εάν οι καταγγελίες του αφορούν μόνο το εν λόγω δικηγορικό γραφείο ή και άλλα, ο κ. Κληρίδης απάντησε πως αυτό που ανέφερε είναι ότι έχει επεκταθεί η ευνοιοκρατία στο Ανώτατο Δικαστήριο, ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Είμαι έτοιμος εάν αυτά που ισχυρίστηκα δεν είναι αλήθεια, να υποστώ τις συνέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κληρίδης, ενώ διερωτήθηκε τι γίνεται παρακάτω σε περίπτωση που είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί του.

Σε ερώτηση εάν ο Γενικός Εισαγγελέας γνωρίζει τα όσα καταγγέλλει, ο Νίκος Κληρίδης ανέφερε πως δεν θέλει να σχολιάσει το οτιδήποτε, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για δικές του απόψεις και πράγματα τα οποία ο ίδιος γνωρίζει.

Σε αναφορά του δημοσιογράφου για το πώς θα αποδείξει την ενοχή του εν λόγω δικηγορικού γραφείου, ο κ. Κληρίδης δήλωσε πως «δεν πρόκειται περί ενοχής, αφού όσα είχε αναφέρει μιλούν από μόνα τους. Αυτή η σχέση είναι γεγονός αυταπόδεικτο. Ανοίξτε την ιστοσελίδα και δείτε. Πώς είναι δυνατό να υπάρχει αυτή η σχέση και συγχρόνως να είναι ενώπιον δικαστών που έχουν αυτή τη σχέση και συγγενική και εργασιακή με το συγκεκριμένο γραφείο».

Σε χθεσινό ρεπορτάζ της «Κ» πάντως, νομική πηγή, με γνώση των διαδικασιών εξήγησε ότι, το Ανώτατο δεν θα μπορούσε να ζητήσει τεκμηρίωση από τον δικηγόρο που έκαμε την παρέμβαση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διότι δεν υπάρχει καταγγελία γεγονότων αλλά πρόκειται για ισχυρισμό – συκοφαντία. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ακόμα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επ’ ουδενί μπορεί να ανοίξει διάλογο υπ’ αυτούς τους όρους. Η εκτίμηση της ίδιας πηγής είναι ότι τα μέλη του Ανωτάτου προφανώς εθορυβήθηκαν από τα όσα συνεχίζουν να συζητούνται σχετικά στη δημόσια σφαίρα και που ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος αντί να είχε παρέμβει από την πρώτη στιγμή, σιώπησε ενώ υπέδειξαν στον Σύλλογο ότι ως αρμόδιο Σώμα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του οσονούπω.

Στην περίπτωση που το θέμα πάντως παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τότε θα προεδρεύσει ο Δώρος Ιωαννίδης, επειδή ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι ο εκάστοτε Γενικός Εισαγγελέας και στην προκειμένη περίπτωση ο αδελφός του Νίκου Κληρίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση