ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Την Παρασκευή η εξέταση λήψης νέων μέτρων

Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναβάλλεται για την Παρασκευή, στις 10:15 το πρωί, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος. 

Προστίθεται ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής θα συζητηθεί η πιθανή λήψη νέων μέτρων, προς αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας την Τρίτη ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 1,081 (ποσοστό θετικότητας: 1,72%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 86,185.

Συνολικά, 159 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 41 σε σοβαρή κατάσταση.

Το καλάθι κινήτρων για εμβολιασμό των νέων

Με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμπληρώσει το πακέτο κινήτρων που αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή και απευθύνονται σε νεαρούς από 18 έως 30 χρόνων, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα υπό τον Επίτροπο του Πολίτη Παναγιώτη Σεντώνα, καθόρισε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα υλοποιηθεί η πολιτική της κυβέρνησης να δώσει κίνητρα σε νέους που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί. Στη σύσκεψη πήραν μέρος και οι εργοδοτικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων κλήθηκαν ήδη να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλλεται και, όπως πληροφορείται η «Κ», η ανταπόκριση είναι ενθαρρυντική. Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν, η ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ, ο Σύνδεσμος Εμπορικός Τραπεζών, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, ο ΚΟΑ, η Cyta, η ΑΗΚ και η Cablenet. Τη σύσκεψη απασχόλησε η επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για εξεύρεση τρόπων επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Στη σύσκεψη κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις με τους συμμετέχοντες να τονίζουν πως τα κίνητρα θα πρέπει να συνάδουν με το αγοραστικό ενδιαφέρον των νέων, προκειμένου να είναι ελκυστικά και κατά συνέπεια αποτελεσματικά.

Οι προτάσεις

Η ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ και ο Σύνδεσμος Εμπορικός Τραπεζών έχουν ήδη αποστείλει στα μέλη τους σχετική επιστολή με την προτροπή θετικής ανταπόκρισης στο πρόγραμμα κινήτρων έναντι εμβολιασμού. Το ποιες εταιρείες θα αντιδράσουν θετικά αναμένεται να διαφανεί τις επόμενες ημέρες. Στην προσπάθεια που γίνεται να περιοριστούν τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, θέση θα έχουν όλοι όσοι το επιθυμούν αρκεί η προσφορά τους να είναι «γενναιόδωρη». Η τελική λίστα εταιρειών, οργανισμών και άλλων φορέων θα αναρτηθεί σε ιστοσελίδα που βρίσκεται στα στάδιο της δημιουργίας από το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας. Στην διαδικτυακή τοποθεσία θα αναρτηθούν οι επιλογές που θα δοθούν στους ανεμβολίαστους καθώς και ο τρόπος συμμετοχής στο πρόγραμμα κινήτρων ο οποίος να αναμένεται να είναι απλός με την επίδειξη της κάρτας εμβολιασμού.

Τα προϊόντα

Κυβέρνηση και οργανώσεις δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου το πρόγραμμα κινήτρων να έχει επιτυχία. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι στο καλάθι των κινήτρων να μπουν προϊόντα που απευθύνονται στις ηλιακές ομάδες στόχευσης και έχουν να κάνουν με τεχνολογία, επικοινωνία, διασκέδαση, θεματικά πάρκα και άλλα. Ήδη, όπως έγραψε η ηλεκτρονική «Κ», η Cyta φέρεται διατεθειμένη να παραχωρήσει επιπρόσθετο όγκο δεδομένων στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας, ενώ η Cablenet προτίθεται να παραχωρήσει μειωμένες τιμές στα πακέτα κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με προϊόντα τεχνολογία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αναμένεται να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα μιας και ανταποκρίνονται στο αγοραστικό προφίλ των 18 έως 30. Όπως πληροφορούμαστε, παρασκηνιακά γίνονται προσπάθειες, πέρα από την θετική απάντηση, η προσφορά των εταιρειών να είναι τέτοια που να μην μπορεί να αγνοηθεί. Ήδη γίνεται λόγος ακόμα και για εκπτώσεις έως και 50% σε προϊόντα για όσους δεχθούν να εμβολιαστούν με το πρόγραμμα κινήτρων.

Με οδηγό το μάρκετινγκ αγοράς, ιδιαίτερη προσοχή στην προσπάθεια που γίνεται, δίνεται και σε άλλα προϊόντα που απευθύνονται στις ηλικίες από 18 έως 30. Τέτοια είναι αθλητικά είδη αλλά και υπηρεσίες της εστίασης, με εκπτώσεις σε χώρους διασκέδασης ή δωρεάν εισιτήρια για κινηματογράφους και θέατρα. Στο χορό των προσφορών έχει μπει και ο αθλητισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο ΚΟΑ που συμμετείχε στη σύσκεψη της Δευτέρας, ενημέρωσε πως η ΚΟΠ θα διαθέσει 500 εισιτήρια διαρκείας για ποδοσφαιρικούς αγώνες της νέας σεζόν. Η τράπεζα Κύπρου έβαλε στο τραπέζι 2.000 κουπόνια αξίας, 50 ευρώ έκαστο για αγορές από συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων με προϊόντα τεχνολογίας. Αν ληφθεί υπόψη η παρουσία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στη σύσκεψη τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στο προσφερόμενο πακέτο κινήτρων να συμπεριληφθούν και υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

Η προσφορά του δημόσιου τομέα

Το πακέτο κινήτρων θα συμπληρώσουν οι προσφορές του δημόσιου τομέα. Από τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν όσους έχουν εμβολιαστεί περιλαμβάνεται η παραχώρηση επιδόματος διακοπών σε εμβολιασμένους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα, τα οποία προσφέρουν για την περίοδο από την 15η Ιουλίου 2021 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2021 μέγιστη τιμή με ΦΠΑ 80 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα τρία βράδια. Παραχώρηση πενθήμερης τιμητικής άδειας σε όσους εθνοφρουρούς εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν μέχρι 31η Αυγούστου 2021. Οι τιμητικές ημέρες θα χορηγηθούν στους εθνοφρουρούς της 2020 ΕΣΣΟ όσο και στους στρατεύσιμους της 2021 ΕΣΣΟ.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους ολόκληρη την ημέρα του εμβολιασμού τους, χωρίς η ημέρα να αφαιρείται από την άδεια αναπαύσεως και τις απολαβές του εργαζόμενου. Εάν πρόκειται για εμβολιασμό με εμβόλιο δύο δόσεων, ισχύει και για τις δύο μέρες. Το ίδιο θα ισχύει και για στις περιπτώσεις γονέα, νόμιμου κηδεμόνα ανήλικου τέκνου νοουμένου ότι ο γονέας, νόμιμος κηδεμόνας θα συνοδεύσει το ανήλικο τέκνο του για εμβολιασμό και νοουμένου ότι θα προσκομίζεται αντίγραφο της κάρτας εμβολιασμού του παιδιού για επιβεβαίωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση