ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναβολή της διαδικασίας των ενστάσεων ζήτησε ο Γενικός Ελεγκτής

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Δικαστικό Συμβούλιο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε αναβολή οδηγήθηκε η επίσημη πρώτη της αίτησης παύσης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη. Η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή δήλωσε στους δικαστές του Δικαστικού Συμβουλίου πως δεν είναι έτοιμη για την εξέταση προδικαστικών ενστάσεων που θα υποβάλει ζητώντας χρόνο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο και με τη σύμφωνη γνώμη της πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα αποδέχθηκε το αίτημα ορίζοντας νέα ημερομηνία την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου. Η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν θα θέσει δυο προδικαστικά ζητήματα επί της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα.

Πρώτον θέμα αρμοδιότητας επί της αίτησης παύσης του Γενικού Ελεγκτή και δεύτερον ότι η αίτηση θεωρείται ως αυτοδήλως αβάσιμη. Κατά την πρωινή διαδικασία ο Νικόλαος Σάντης ένας εκ των δικαστών ζήτησε να εξαιρεθεί επειδή ο υιός του εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Πάμπου Ιωαννίδη ενός εκ των δικηγόρων του Γενικού Ελεγκτή.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή διαδικασία κατά την έξοδό του από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο κ. Σαββίδης είπε ότι δεν είναι σωστό να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις δεδομένου ότι η διαδικασία εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες.

Τον Γενικό Εισαγγελέα συνόδευαν οι συνήγοροί του Ντίνος Καλλής και Λέανδρος Παπαφιλίππου, ενώ τον Γενικό Ελεγκτή οι δικηγόροι Τζο Τριανταφυλλίδης και Χρίστος Κληρίδης αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση