ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:41
 

Αναφορές σε τρίπτυχο λύσης από Ακιντζί

Με αφορμή την ίδρυση του του ψευδοκράτους υπογράμμισε την σημασία της πολιτικής ισότητας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στο διάγγελμα του για την επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους ο Μουσταφά Ακιντζί έστειλε τα δικά του μηνύματα για το Κυπριακό. Ο κ. Ακιντζί πραγματοποιείσαι αναφορά στην διάλυση της δικοινοτικής Κυπριακής Δημοκρατίας και στις προσπάθειες της τ/κ πλευράς για δημιουργία εναλλακτικών κρατικών δομών. Στην συνέχεια, εξέπεμψε το μήνυμα ότι η ίδρυση της «ΤΔΒΚ» δεν αποτελεί εμπόδιο για την ομοσπονδιακή λύση.

Ο κ. Ακιντζί αναφερόμενος στην επικείμενη άτυπη τριμερή διάσκεψη σημείωσε τα εξής: «Θα συναντηθούμε με τον κ. Αναστασιάδη, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στις 25 Νοεμβρίου. Θα ενεργήσουμε με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, ώστε το νησί μας να κινηθεί προς ένα ειρηνικό μέλλον. Προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα μέλλον με βάση την πολιτική ισότητα, ασφάλεια και ελευθερία, θα συμμετάσχουμε στην διάσκεψη με εποικοδομητικό τρόπο, προστατεύοντας τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα μας στο μέγιστο».

Ο κ. Ακιντζί φρόντισε να στείλει και το μήνυμα ότι παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό, η ζωή συνεχίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Για το ζήτημα της ΑΟΖ

Στην συνέχει αναφέρθηκε στο ζήτημα της ΑΟΖ και τόνισε τα εξής: «Για χάρη της στρατηγικής αποκλεισμού, δοκιμάζονται να υλοποιηθούν έργα που δεν συμβαδίζουν με την γεωγραφική και οικονομική πραγματικότητα. Για τον λόγο αυτό, η πρόταση μας για τη σύσταση μικτής επιτροπής εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι».

Στο ζήτημα της ΑΟΖ, ο κ. Ακιντζί επανέλαβε την θέση που ανέπτυξε πρόσφατα στην «Κ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τουρκική πλευρά προχωρά σε νέες ενέργειες, επειδή δεν υφίστανται οι συνθήκες για συνεργασία.

Ο κεμαλισμός και η συνεργασία με την Τουρκία

Στα τέλη του διαγγέλματος του, ο κ. Ακιντζί τόνισε και τα εξής: «Ως Τουρκοκύπριος λαός, επιθυμούμε να ζήσουμε ελεύθερα σε αυτό το πανέμορφο νησί, το οποίο μας φιλοξενεί εδώ και αιώνες και στο οποίο σήμερα αναμφισβήτητα έχουμε καθεστώς συνιδιοκτησίας, προστατεύοντας και αναπτύσσοντας την δική μας ταυτότητα». Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε και στην σημασία των αρχών του κεμαλισμού καθώς και της συνεργασίας με την Τουρκία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X