ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακατεύεται η τράπουλα για τον εκκλησιαστικό θρόνο

Κινήσεις επανασύνδεσης με τον Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα από τον Λεμεσού Αθανάσιο και τα σενάρια διαδοχής του Αρχιεπισκόπου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρά τις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς το τελευταίο διάστημα τόσο από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ όσο και από άλλους εκκλησιαστικούς παράγοντες, η διαδοχολογία που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Εκκλησίας φαίνεται να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει σημάδια έντασης, η οποία φαίνεται να τροφοδοτείται από την κατάσταση της υγείας του Προκαθημένου.

Φαινόμενο το οποίο δεν είναι καινούργιο, είχε παρατηρηθεί και στο παρελθόν και απλά επαναλαμβάνεται και τώρα. Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου στα εγκαίνια του Μουσείου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στον Στρόβολο, φούντωσε τα σενάρια διαδοχής. Τα κινητικά προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα υγείας, λέει το εκκλησιαστικό παρασκήνιο, έχουν εντείνει τις κινήσεις κάποιων ιεραρχών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκρύψει το ενδιαφέρον τους να είναι μέρος του σκηνικού, όταν θα προκύψει ζήτημα διαδοχής στην κορυφή της Εκκλησίας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Απόστολου Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ