ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ορκίστηκαν οι νέοι Υπουργοί

Υπεγράφη το βιβλίο διορισμών από τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ τους διορισμούς παρέλαβαν και οι νέοι Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι

Newsroom K

Ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Οι τέσσερις νέοι υπουργοί, Πρόδρομος Προδρόμου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Νίκος Νουρής και Γιάννης Καρούσος ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο διορισμών.

Μετά την ορκωμοσία, ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, και ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, παρέλαβαν τους διορισμούς τους από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

Σε ομιλία του αμέσως μετά την τις διαβεβαιώσεις των υπουργών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του οι οποίοι αποχωρούν σήμερα από την Κυβέρνηση τονίζοντας πως οι αναδιατάξεις είναι αναγκαίες για τις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης. Καλώ τους Υπουργούς να καταβάλουν το άπαν των δυνάμεών τους για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, όπως στο ΓεΣΥ, στην Δικαιοσύνη, στην Δημόσια Υπηρεσία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Εκπαίδευση και στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος προς τους νέους, αλλά και τους υφιστάμενους.

Της τελετής θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις/παραλαβές των νέων Υπουργείων, ενώ στις 11:45, στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει η τελετή παράδοσης του απερχόμενου Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου, και παραλαβής από τον Κυριάκο Κούσιο.

Πετρίδης: Ο πιο αυστηρός κριτής είναι οι πολίτες και η κοινωνία

Εκφράζω τις ευχαριστίες όλων των συναδέλφων για την εμπιστοσύνη σας στα πρόσωπά μας και την ειλικρινή μας συνειδητοποίηση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και γνωρίζουμε ότι απαιτείται σκληρή δουλειά, δήλωσε στην αντιφώνησή του ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο πιο αυστηρός κριτής είναι οι πολίτες και η κοινωνία, γι’ αυτό δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα κληθούν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, διαβεβαιώνοντας πως θα εργαστούν με αποφασιστικότητα και με αίσθημα ευθύνης.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής

Θα ακολουθήσει η τελετή της απερχόμενης Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Κλέλιας Βασιλείου στον νέο Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσει στις 12:15 η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη στον Νίκο Νουρή στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στις 12:45 θα γίνει η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Μεταφορών από την Βασιλική Αναστασιάδου στον Γιάννη Καρούσο στο Υπουργείο Μεταφορών. Στις 13:15 θα γίνει η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από τον Κώστα Χαμπιαούρη στον Πρόδρομο Προδρόμου στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο νέος υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου

Τελευταία τελετή παράδοσης/παραλαβής θα πραγματοποιηθεί στις 13:45 στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου ο Χάρης Γεωργιάδης θα παραδώσει την σκυτάλη στον διάδοχό του, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X