ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:36
 

Ανάληψη κοινών δράσεων για αντιμετώπιση των τουρκικών παράνομων ενεργειών

Αποφάσισαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου μετά από συνάντηση που είχαν στην Νέα Υόρκη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου αποφάσισαν την ανάληψη κοινών δράσεων για αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Παράλληλα στόχος της σημερινής συνάντησής τους ήταν να εξετάσουν πώς προκύπτουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα από αυτή τη συνεργασία που είναι στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, μιας θετικής ατζέντας χωρίς τους όποιους αποκλεισμούς.

Σε δηλώσεις του μετά την τριμερή Υπουργική Συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι είχαν μια συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προετοιμασία της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στο Κάιρο ανάμεσα στους αρχηγούς των Κυβερνήσεων των τριών κρατών στις 8 Οκτωβρίου.

Στόχος της συνάντησης, είπε, «είναι να δούμε πώς προκύπτουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα από αυτή τη συνεργασία που είναι στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, μιας θετικής ατζέντας χωρίς τους όποιους αποκλεισμούς».

Έγινε, επίσης, «ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στον αραβικό κόσμο, στην περίπτωση της Συρίας, της Λιβύης, για το τι γίνεται με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμφωνήσαμε να αναλάβουμε από κοινού κάποιες δράσεις είτε όσον αφορά την ΕΕ από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου είτε όσον αφορά τον αραβικό κόσμο από πλευράς Αιγύπτου, έτσι ώστε να παρουσιαστεί η πραγματική κατάσταση στην περιοχή, αλλά και πώς μέσα από κοινές δράσεις αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X