ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:26
 

Αναμένει την Τουρκία η τ/κ πλευρά

Στην Άγκυρα ο Οζερσάι - Τι λένε οι Τ/κ πολιτικοί για τη νέα έκθεση του ΟΗΕ.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στον απόηχο της νέας έκθεσης του γ.γ. του ΟΗΕ για την πορεία του Κυπριακού, η τουρκοκυπριακή πλευρά στρέφει τα βλέμματα της στην Άγκυρα για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

Ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι σπεύδει στην Άγκυρα για να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στην κρίσιμη συνάντηση οι δυο άνδρες θα θέσουν επί τάπητος τη νέα έκθεση του ΟΗΕ και θα καθορίσουν τη νέα στρατηγική της τ/κ πλευράς για το Κυπριακό.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Πρώτες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά παρά το γεγονός ότι εντοπίζει θετικά στοιχεία στη νέα έκθεση, δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη για την τροπή των εξελίξεων στο Κυπριακό. Η τουρκική πλευρά επιμένει ότι πλησιάζει η στιγμή των κρίσιμων και ιστορικών αποφάσεων και αναμένει την έναρξη της συζήτησης γύρω από εναλλακτικά σενάρια.

Εν τω μεταξύ, στα κατεχόμενα έρχονται στο προσκήνιο οι πρώτες αντιδράσεις για τη νέα έκθεση του ΟΗΕ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ερσίν Τατάρ ασκεί δριμύτατη κριτική στον γ.γ. του ΟΗΕ με το σκεπτικό ότι η έκθεση δεν συμβάλλει στην προσπάθεια της λύσης. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι δίκαιη και «δεν πρόκειται να συμβάλλει με τον παραμικρό τρόπο στην προσπάθεια της λύσης». Ο κ. Τατάρ επιμένει για την έναρξη της συζήτησης γύρω από την ιδέα των δυο κρατών υπό την σκέπη της Ε.Ε.

Ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ομοσπονδιακής λύσης, ο «βουλευτής» Αμμοχώστου Ασίμ Ακάνσοϊ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) έχει άλλη άποψη. Ο ίδιος προβάλλει την άποψη ότι με τη νέα έκθεση, ο γ.γ του ΟΗΕ στέλνει προειδοποιήσεις και στις δυο πλευρές. Τονίζει παράλληλα ότι η διεθνής κοινότητα απορρίπτει κάθε είδους εναλλακτική ιδέα-σχέδιο λύσης, εκτός την ομοσπονδιακή λύση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X