ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άναψε το φως της Προεδρολογίας

Η συνταξιοδότηση Αναστασιάδη κινητοποιεί τους δελφίνους να οργανώσουν την επικοινωνιακή στρατηγική τους με ορίζοντα το 23

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η σαφής αναφορά του Νίκου Αναστασιάδη πως δεν διεκδικεί τρίτη θητεία (τελεία και παύλα) 18 μήνες πριν τις προεδρικές, αλλά και μετά την πρωτιά του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές που τον έκανε να χαρεί ιδιαιτέρως, αποτέλεσε σημείο καμπής για τους δελφίνους. Να ξεκινήσουν δηλαδή τις κινήσεις τους για το 23. Κάποιοι εξ αυτών είχαν άλλωστε ενημερωθεί προηγουμένως από τον Πρόεδρο ή από το περιβάλλον του πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει τον πρώτο λόγο ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, για να είναι υποψήφιος του κόμματος. Ιδιαίτερα μετά τη νίκη που κατέγραψε στις βουλευτικές εκλογές και στην εκλογή της Αννίτας Δημητρίου. Έχει ήδη κάνει κινήσεις στο παρασκήνιο, ωστόσο η απουσία του από τα τελευταία δρώμενα στο Βαρώσι εγείρει ερωτήματα. Ο Νίκος Χριστουδουλίδης από την άλλη θεωρείται το ίδιο πιθανόν να διεκδικήσει, εξαιτίας και της δημοτικότητας που φαίνεται να έχει βάσει δημοσκοπήσεων. Θα είναι μία αναβίωση της περίπτωσης Κασουλίδη όπως πιστεύουν πολλοί; Ήδη έχει ενισχύσει την ήδη ανεπτυγμένη επικοινωνιακή του επαφή και αναμένεται να ξεκαθαρίσει ζητήματα το φθινόπωρο. Όμως οι δύο άνδρες της Δεξιάς, δεν είναι οι μόνοι που μπαίνουν στο κάδρο από τον χώρο. Ο τέως επίτροπος Χρίστος Στυλιανίδης θεωρείται από πολλούς ως ιδανικός για την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, λόγω και της καλής εικόνας που έχει, ωστόσο το ερώτημα είναι ποιος θα τον στηρίξει σε κάτι τέτοιο. Στην εξίσωση μπαίνει και ο Γιώργος Παμπορίδης ως μία πιθανή ανεξάρτητη υποψηφιότητα που θα αγκαλιαστεί από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.

Πάντως αφορμή για την προεδρολογία, αποτέλεσε και η συνέντευξη Μαυρογιάννη στον «Πολίτη» όπου διπλωματικά και με το γάντι έψεξε τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Συνέντευξη που για κάποιους αποτέλεσε προπομπό αποχώρησής του από τη θέση του διαπραγματευτή και διεκδίκησης της προεδρίας. Μεταξύ τους και ο Αχιλλέας Δημητριάδης που όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται για εξαγγελίες τον Σεπτέμβρη και έχει ήδη γύρω του μία μερίδα προοδευτικών από τους Οικολόγους μέχρι και την Αριστερά.

Διαβάστε τo ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση