ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανασκόπηση των δράσεων για 2024 σε ειδική συνεδρία του Υπουργικού

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα diakivernisi.org.cy

ΚΥΠΕ

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Στις 29 Ιανουαρίου εγκαινιάσαμε τον ετήσιο απολογισμό, που στόχος μας ήταν η διαφανής και έγκαιρη ενημέρωση της κοινωνίας για το τι προγραμματίζει η κυβέρνηση για το 2024 και το τι τίθεται σε τροχιά υλοποίησης», είπε απευθυνόμενος στους Υπουργούς ο Πρόεδρος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες και μεταρρυθμίσεις, με τον μεγάλο στόχο να αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Σημαντικό στοιχείο της υλοποίησης του προγράμματος είναι η συνεχής παρακολούθηση των δράσεων, των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που συστάθηκε η Γραμματεία στην Προεδρία.

«Είδα τον κάθε ένα ξεχωριστά, αλλά επειδή οι πλείστες των δράσεων είναι οριζόντιες, έκρινα σημαντικό σήμερα να έχουμε τούτη τη συνεδρία, έτσι ώστε να δούμε πού βρίσκεται η κάθε μία από τις 88 δράσεις που ανακοίνωσα στις 29 Ιανουαρίου, να δούμε ποιες έχουν υλοποιηθεί, ποιες βρίσκονται για νομοτεχνικό έλεγχο, ποιες έχουν σταλθεί στη νομοθετική εξουσία και έτσι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα», είπε.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα diakivernisi.org.cy, όπου ο κάθε Κύπριος πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για όλα όσα έχουν υλοποιηθεί αλλά και πού βρίσκονται οι δράσεις που είναι στο στάδιο υλοποίησης, στο πλαίσιο της λογοδοσίας.

«Σήμερα, θα ξεκινήσουμε Υπουργείο με Υπουργείο και να δούμε πώς όσα έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου, και περισσότερα που προκύπτουν μέσα από παρεμβάσεις ή θέματα που προκύπτουν, γιατί προκύπτουν συνεχώς θέματα, να μπορούμε να πούμε στον κόσμο στο τέλος του χρόνου ότι τα έχουμε υλοποιήσει», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση