ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:46
 

Αναστασιάδης: Στοχεύουμε σε νέες συνεργασίες με τη Ρωσία

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξεφράσε την πεποίθηση παραμένει η εξεύρεση νέων τρόπων αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κοινός στόχος Κύπρου και Ρωσίας είναι η εξεύρεση νέων τομέων αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας αλλά και ενίσχυσης των υφιστάμενων συνεργιών, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαιρετίζοντας το 14ο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο δημόσιο κήπο Λεμεσού.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε στην ομιλία του, κατά την εναρκτήρια τελετή του Φεστιβάλ, ότι οι δυο χώρες και οι λαοί τους, έχουν βαθιούς και διαχρονικά ιστορικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, "οι οποίοι αποδείχθηκαν ανθεκτικοί τόσο στο χρόνο όσο και μέσα από αριθμό προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε".
 
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι κοινός στόχος, όπως επαναβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, παραμένει η εξεύρεση νέων τρόπων αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας και η ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργιών.
 
Παράλληλα, ανέφερε πως η Κυβέρνηση και ο κυπριακός λαός είναι ευγνώμονες για τη στάση αρχών της Ρωσίας, σε σχέση με τις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, καθώς και των αρχών και αξιών της ΕΕ.
 
Επιπρόσθετα, είπε πως η Κύπρος εκτιμά την αξία αυτής της αμοιβαίας σχέσης καθώς και την εμπιστοσύνη, την οποία ο ρωσικός λαός έχει επιδείξει στην Κύπρο και στην οικονομία της, μέσα από επιχειρηματικές δραστηριότητες.
 
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρός της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη, τόσο της Κυβέρνησης όσο και του κυπριακού λαού, προς τον Ρώσο Πρέσβη, Στανισλάβ Οσάτσι, "για τη στενή συνεργασία και αφοσίωση του στην περαιτέρω επέκταση των ήδη εξαίρετων σχέσεων και δεσμών μεταξύ των χωρών μας", αλλά και προς "την ενεργή και φιλική ρωσική κοινότητα της Κύπρου" και η οποία, όπως είπε, συμβάλλει στην ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων Κυπρίων και Ρώσων.
 
Όλα αυτά, συνέχισε, αποτελούν απόδειξη του γεγονότος ότι οι αξίες του αμοιβαίου σεβασμού και της αλληλεγγύης θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν τις σχέσεις των δυο χωρών και επιπρόσθετα, αποδεικνύουν ότι, Κύπρος και Ρωσία, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία.
 
Σε σχέση με το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην απόφαση της Κυβέρνησης για ετήσια χορηγία 20 χιλιάδων ευρώ στο θεσμό, ο οποίος, όπως είπε, προσελκύει πέραν των 12 χιλιάδων ατόμων και αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην Κύπρο, αλλά και μια γιορτή των ιστορικών και σταθερών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.
 
Εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες και την εκτίμηση του προς τους διοργανωτές, την εφημερίδα Vestnik Kipra, το Δήμο Λεμεσού και τη Ρωσική Πρεσβεία, ως επίσης και τους χορηγούς του Φεστιβάλ.
 
Μήνυμα του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, διάβασε ο Ρώσος Πρέσβης Στανισλάβ Οσάτσι, στο οποίο αναφέρει ότι η Κύπρος αποτελεί διαχρονικά έναν σταθερό και καλό συνεργάτη της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Στο μήνυμα του, ο κ.Λαβρόφ υπέδειξε ότι η κοινή θρησκευτική και πολιτισμική κληρονομιά των δυο λαών και τα ειλικρινή αισθήματα φιλίας και συμπάθειας, αποτελούν τη στέρεα βάση της συνεργασίας Ρωσίας - Κύπρου.
 
"Στόχος μας να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινή μας κληρονομιά και να την μεταδώσουμε στις επόμενες γενεές", συμπλήρωσε.
 
Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ συμβάλει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών των δυο χωρών.
 
Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης,  οποίος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την βαθιά εκτίμηση του προς τους Ρώσους και τους Ρωσόφωνους που επέλεξαν τη Λεμεσό να γίνει "το σπίτι τους μακριά από το σπίτι τους".
 
Υπέδειξε δε, τη σημαντική προσφορά τους στη διαμόρφωση της πόλης, σε όλους τους τομείς, κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς.
 
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Λεμεσού, όντας αφοσιωμένος υποστηρικτής της διεθνούς φιλίας, θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπρο-Ρωσική φιλία και το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X