ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους στην «Κ»: Oχι στη διχοτόμηση του Στροβόλου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Η προοπτική ενοποίησης της Λευκωσίας, μέσω της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι το ισχυρό σενάριο που προκρίνουν δύο δήμαρχοι της πρωτεύουσας, οι δήμοι των οποίων φιγουράρουν να ενώσουν δυνάμεις. Ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Χαραλάμπους εξηγεί στην «Κ» γιατί δεν υπάρχει άλλη προοπτική εκτός από τη συνένωση της Λευκωσίας και του Στροβόλου.  Ο δήμαρχος Στροβόλου δεν αφήνει περιθώρια συζήτησης διαχωρισμού του δήμου και ενσωμάτωσης του ενός στη Λευκωσία και του άλλου στη Λακατάμεια. 

«Το μόνο σενάριο που δεν συζητούμε είναι το σπάσιμο του δήμου στα δυο. Επιπλέον η θέση του υπουργείο Εσωτερικών επί Κωνσταντίνου Πετρίδη ήταν πως όλοι οι δήμοι που επηρεάζονται κανένας δεν θα μείνει μόνος του», λέει ο δήμαρχος Στροβόλου.

–Είναι εφικτός ο στόχος μέχρι της 30 Νοεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση της μεταρρύθμισης για την τοπική αυτοδιοίκηση;

–Θεωρώ ότι είναι εφικτός. Το μεγάλο βήμα έγινε την προπερασμένη εβδομάδα με την αναβολή των εκλογών του Δεκεμβρίου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση, τα κόμματα να δείξουν την ίδια υπεύθυνη στάση.

Διαβάστε την συνέντευξη στον Απόστολο Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση