ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών ο Νίκος Νουρής

Πρόκληση το μεταναστευτικό είπε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης

Newsroom K

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών από των Κωνσταντίνο Πετρίδη στον Νίκο Νουρή.

Σε ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι είναι ένα υπουργείο το οποίο μπορεί να παράξει έργο. «Παραδώσαμε την μεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία αν εφαρμοστεί θα μπορεί να αλλάξει σελίδα όσον αφορά την λειτουργία του κεντρικού κράτους».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως «βρίσκονται στη διαδικασία διεκπεραίωσης και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως το ενιαίο πλαίσιο αδειοδότησης. Εφαρμόσαμε νόμους για τρία νέα στεγαστικά προγράμματα, δώσαμε μεγάλη σημασία στις κοινότητες, κάναμε ένα λεπτομερή αναπτυξιακό σχεδιασμό, επαναφέραμε νέα σχέδια τα οποία αφορούν την στέγαση, τις ορεινές περιοχές και εισάξαμε νέα σχέδια που αφορούν εξοικονομήσεις του υπουργείου που πάνε στις κοινότητες, αλλά οι προκλήσεις του υπουργείο δεν τελειώνουν.

Έκανε λόγο επίσης για τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν, τονίζοντας την πρόκληση του μεταναστευτικού: «και εκεί έχουμε λάβει σωρεία μέτρων το τελευταίο διάστημα και είναι μια πολιτική που αφορά την ευρύτερη κυβέρνηση και πολλά αλλά υπουργεία που θα χρειαστεί πολύς κόπος και πολιτικές για να το διαχειριστούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Το υπουργείο Εσωτερικών είναι διαφορετικό λόγω του εύρους και της πολυπλοκότητας των θεμάτων του».

Απευθυνόμενος στον νέο υπουργό, σημείωσε πως «έχει άξια στελέχη στα τμήματα του υπουργείου, στις επαρχιακές διοικήσεις που ανιδιοτελώς εργάζονται νυχθημερόν για να επιτελέσουν έργο το οποίο θα συνεχίσει να επιτελείται υπό την δική σου καθοδήγηση, με το δικό σου όραμα και θα αφήσεις το στίγμα σου».

Νούρης: Εξαιρετικά απαιτητικό υπουργείο

Ευχαριστώντας τον κ. Πετρίδη, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής σε δική του ομιλία σημείωσε πως, «παραλαμβάνοντας σήμερα το υπουργείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου για αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό υπουργείο το οποίο έχει τόσες πολλές δραστηριότητες. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον φίλο Κωνσταντίνο Πετρίδη γιατί στον ενάμιση χρόνο που είναι στο υπουργείο, όχι απλά φρόντισε να βάλει την δική του σφραγίδα, αλλά έχει κάνει ουσιαστικά βήματα προς αυτό που ολόκληρη η κυβέρνηση έχουμε θέσει ως στόχο: την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό ακριβώς το έργο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Ναι, το υπουργείο Εσωτερικών είναι το μεγαλύτερο όσον αφορά τον αριθμό των υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει στους πολίτες, αλλά υπάρχει σαφής ιεράρχηση στις προτεραιότητες. Σαφέστατη προτεραιότητα είναι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως κατατέθηκε χθες, η άμβλυνση του μεταναστευτικού το οποίο εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα για την κοινωνική συνοχή του κράτους».

Σημείωσε παράλληλα πως «η πολύχρονη παρουσία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η παρουσία μου στο κοινοβούλιο, θεωρώ ότι με έχουν διδάξει ότι αν θέλεις να πας μπροστά και να πάρεις αποφάσεις, θα πρέπει να υλοποιήσεις έργα, θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και με όλα τα οργανωμένα σύνολα και τις εθελοντικές οργανώσεις στις οποίες τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X