ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανήσυχος για την 1η Ιουλίου δηλώνει ο Οζερσάι

«Η αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία έχει καταστήσει υποχρεωτικό το να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανήσυχος δήλωσε για το θέμα των αφίξεων από την Τουρκία στο ψευδοκράτος από την 1η Ιουλίου χωρίς καραντίνα ο Κουντρέτ Οζερσάι, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις που θα ισχύουν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα, ο «υπεξ» είπε ότι όταν είχαν πάρει τις αποφάσεις τους αρχικά (στις 11 Ιουνίου) η κατάσταση στην Τουρκία όσον αφορά τον κορωνοϊό ήταν διαφορετική. Ωστόσο, πρόσθεσε, η αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία έχει καταστήσει υποχρεωτικό το να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις.

Συζητούν, πρόσθεσε, στο «υπουργικό συμβούλιο» εάν χρειάζεται να αλλάξουν την απόφαση που πήραν. «Στο θέμα της Τουρκίας η απόφαση που έχει ληφθεί δεν είναι καθησυχαστική». Για να γίνει αλλαγή, συνέχισε, χρειάζεται απόφαση του «υπουργικού». Με τα δεδομένα ως έχουν σήμερα, δήλωσε ο κ. Οζερσάι είτε θα αλλάξει η ημερομηνία είτε μαζί με το τεστ PCR θα πρέπει να τεθούν και άλλα επιπρόσθετα μέτρα όπως να εφαρμοσθεί η καραντίνα.

O Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι οι διελεύσεις μέσω οδοφραγμάτων επιτράπηκαν και πάλι με βάση την εικόνα στη «νότια Κύπρο», σημειώνοντας ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα από τις 8 Ιουνίου που άνοιξαν τα αεροδρόμια της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι οι προϋποθέσεις που έθεσε η ε/κ πλευρά στους Τ/κ, ενώ στα κατεχόμενα εδώ και δύο και πλέον μήνες δεν έχει εντοπισθεί κρούσμα κορωνοϊού, «είναι πολιτικές. Ενώ έχουν δώσει την δυνατότητα σε αφίξεις από χώρες που έχουν κρούσματα σε εμάς βάζουν προϋποθέσεις που δημιουργούν δυσκολίες και προβλήματα στην οικονομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση