ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν μπορούμε να κουβαλάμε τις αμαρτίες κανενός»

«Μας δώσατε τα κλειδιά. Δώστε μας και τις ευκαιρίες να προχωρήσουμε», είπε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ προς την προηγούμενη γενιά του κόμματος, στη συνεδρία του Ανώτατου Συμβουλίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Με την επικύρωση των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, στη συνεδρία του Ανώτατου Συμβουλίου, ο ΔΗΣΥ άνοιξε και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το τέλος της θα τον βρει νικητή.

Υπό την σκιά των αντιπαραθέσεων και των εντάσεων που εξελίχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια επιλογής των υποψηφίων, πρώην και νυν στελέχη της ηγεσίας προσπάθησαν με την παρουσία τους να στείλουν το μήνυμα της ενότητας, αν και αρκέστηκαν στους τυπικούς χαιρετισμούς.

Η Αννίτα Δημητρίου δεν παρέλειψε να παραδεχθεί ότι στη πορεία έγιναν λάθη και αστοχίες, ενώ εξέφρασε τη λύπη της αν στη διάρκεια αυτής της πορείας πλήγωσε κάποιους.

Η μόνη νότα αισιοδοξίας προήλθε από τον καλεσμένο ευρωβουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ κάλεσε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στο βήμα, για να τονίσει ότι με επικεφαλής την άξια πρόεδρο Αννίτα Δημητρίου και με όλους παρόντες στη μάχη, δίπλα της τον Νίκο, τον Αβέρωφ και τον ίδιο, το κόμμα θα προχωρήσει νικηφόρο με ισχυρή παρουσία και λόγο εντός της Ε.Ε.

Πάντως η ίδια η πρόεδρος του ΔΗΣΥ θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την προηγούμενη γενιά, λέγοντας ότι «δεν μπορεί ν’ αναμένετε από εμάς, τη νέα ηγεσία, να κουβαλήσουμε στην πλάτη τις αμαρτίες, και τα βαρίδια κανενός. Αποφασίσατε ν’ αλλάξετε γενιά. Και εμείς ν’ αλλάξουμε κεφάλαιο στην ιστορία της παράταξης. Μας δώσατε τα κλειδιά. Τώρα δώστε μας και τις ευκαιρίες να εργαστούμε και να προχωρήσουμε. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν σας χρειαζόμαστε σε αυτή την προσπάθεια».

Η κ. Δημητρίου πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα η παράταξη δοκιμάστηκε, τραυματίστηκε και έφτασε στα όρια του διχασμού, σημειώνοντας ότι δεν υποβαθμίζει την αξιοπρέπεια κανενός.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η επούλωση των τραυμάτων θέλει χρόνο, δίνοντας τη δέσμευση ότι θα παλέψει προς αυτή τη κατεύθυνση σεβόμενη όλους που της έδειξαν εμπιστοσύνη», αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Δεν παρέλειψε να παραδεχθεί ότι στη πορεία έγιναν λάθη και αστοχίες, ενώ εξέφρασε τη λύπη της αν στη διάρκεια αυτής της πορείας πλήγωσε κάποιους.

Την ίδια ώρα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να προχωρήσουν με ήθος και συλλογικότητα, μιας, και όπως είπε, έχουν ευθύνη απέναντι στο τόπο και τους πολίτες.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ απευθυνόμενη προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές δεσμεύτηκε ότι θα τους στηρίξει όπως τους αξίζει γιατί «είναι η πιο δυνατή ομάδα, ικανότατων υποψηφίων με ποικιλομορφία εμπειριών, που έχουν καταξιωθεί σε υψηλά επίπεδα επαγγελματικής επιτυχίας».

Στόχος το όφελος των πολιτών

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Ευθύμιος Δίπλαρος που άνοιξε και τις εργασίες, όπως προνοεί το καταστατικό.

Ανέφερε ότι κατά τις προεκλογικές διεργασίες υπήρξαν δυσκολίες και πολεμήθηκαν πολλές φορές από τους πολιτικούς αντιπάλους σημειώνοντας όμως ότι στηρίχθηκαν από τους πολίτες.

Αυτό, είπε, αντικατοπτρίζεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κάλεσε όλους να συμμετέχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, γιατί η Κύπρος έχει ανάγκη την Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να την εφαρμόσουν αυτοί που την πιστεύουν και που τη γνωρίζουν καλά για να υπάρξει πραγματικό όφελος για τους πολίτες.

Στο πλευρό του ΔΗΣΥ η Νέα Δημοκρατία

Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση που απευθύνεται για άλλη μια φορά στο κόμμα του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη που αφιερώθηκε στο εθνικό ζήτημα και σφράγισε με την προσφορά του την ιστορία της Κύπρου πετυχαίνοντας την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μίλησε για τον Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι μέσα από μεγάλες κρίσεις εξασφάλισε στη χώρα του σταθερότητα και ευημερία, ενώ για τον Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι κράτησε νικηφόρο και ισχυρό τον Δημοκρατικό Συναγερμό, προσθέτοντας ότι έτσι θα παραμείνει και τώρα με επικεφαλής την Πρόεδρο της Βουλής, την καλή του φίλη Αννίτα Δημητρίου.

Ανέφερε ότι η συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια για ανέξοδες διαμαρτυρίες, ούτε έδαφος στους λαϊκιστές για να προτείνουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, μιλώντας για κοινή νίκη στη αναμέτρηση που έρχεται.

Τα μηνύματα των υποψηφίων

Με την επικύρωση του ευρωψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ οι «6» απηύθυναν τον δικό τους χαιρετισμό, στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα, για τον λόγο που επέλεξαν να διεκδικήσουν μία θέση στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, όπως και τη στήριξή τους προς την ηγεσία του κόμματος.

Χρίστος Αγγελίδης

Έδωσε την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει με όλη του την ψυχή για έναν ισχυρό ΔΗΣΥ και μία χαλκέντερη φωνή στην Ευρώπη.

Χριστιάνα Ξενοφώντος

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια χαρακτηρίζοντας την ως το φως που κάνει ακόμη όλους να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Είπε ότι θα πρέπει να αποτελούν τον πυρήνα εκείνου που θα καταφέρει να φέρει την ελπίδα.

Κωνσταντίνος Πετρίδης

Δεσμεύτηκε να εργαστεί για μία δυνατή και αποτελεσματική Ευρώπη και για τη νίκη του ΔΗΣΥ. Επεσήμανε ότι θέλει να συμβάλει με άποψη και λόγο για το καλό της Κύπρου.

Ελένη Σταύρου

Αναφέρθηκε στο έργο της στις Βρυξέλλες τονίζοντας την ίδια ώρα ότι εργάζεται με αξιοπρέπεια και ταυτίζεται με όλους όσους θέλουν την ενότητα στο κόμμα.

Λουκάς Φουρλάς

Ανέφερε ότι έγιναν πολλά, αλλά απομένουν ακόμη περισσότερα για τα οποία θα εργαστεί έχοντας πλέον την εμπειρία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Δηλώνει παρών στον αγώνα να κρατηθεί ψηλά η Ευρώπη.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Είπε ότι είναι η ώρα να επαναφέρουν τον ΔΗΣΥ στη πρωτοπορία, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κέντρα αποφάσεων και να αποκτήσει η Κύπρος δυνατή φωνή στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση