ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αννίτα Δημητρίου: «Ο ΔΗΣΥ γεννήθηκε νικητής»

Σήμερα θα επιλέγουν μέσω κάλπης οι έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με την ομιλία της Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτας Δημητρίου, ξεκίνησε η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, αφού σήμερα θα επιλέξουν μέσω κάλπης τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Η Αννίτα Δημητρίου έδωσε το σύνθημα της νίκης αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Θα τα καταφέρουμε γιατί ο ΔΗΣΥ γεννήθηκε νικητής».

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα ανοίξουν στις 12:30 και η διαδικασία της ψηφοφορίας αναμένεται να κρατήσει δύο περίπου ώρες. Οι σταυροί προτίμησης θα είναι από δύο μέχρι τέσσερις. Στη συνέχεια θα γίνει η καταμέτρηση και θα ανακοινωθεί το τελικό ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

Ακολουθεί η ομιλία της Αννίτας Δημητρίου:

«Φίλες και φίλοι

Εάν είναι κάτι, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι το Όραμα!

Και εάν σήμερα βρισκόμαστε εδώ, σε αυτή την αίθουσα, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τα ευρωπαϊκά μας κεκτημένα, την ευρωπαϊκή δυναμική και προοπτική της Κύπρου μας, είναι γιατί κάποιοι πίστεψαν σε οράματα μεγαλύτερα από την ίδια μας τη χώρα. Ιδέες που υπερέβαιναν τα στενά όρια του τόπου.

Κάποιοι με πρώτο τον ιδρυτή της παράταξης μας, δεν φοβήθηκαν να αναμετρηθούν με το αδιανόητο!

Όταν άλλοι αμφέβαλλαν, εμείς κτίζαμε πολιτική και στρατηγική ευρωπαϊκής ενταξιακής πορείας.

Όταν άλλοι αμφιταλαντεύονταν, εμείς προχωρούσαμε μπροστά με αταλάντευτη πυξίδα το ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Αυτό το όραμα, η αποφασιστικότητα και η πίστη στις δυνάμεις μας, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που οφείλουμε να διαδραματίσουμε, είναι που μας καλούν και σήμερα επιτακτικά, ν’ αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει και ότι μας πληγώνει και ν’ αναδείξουμε το πραγματικό μέγεθος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Είναι η ώρα ν’ αποδείξουμε ότι η παράταξη που πρωταγωνίστησε και οδήγησε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που κράτησε τη χώρα στα δύσκολα και δημιούργησε διεξόδους σε αδιέξοδα, έβαλε σε τροχιά τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση… Στέκεται συμπαγής βράχος απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις, περισσότερο ενωμένη και δυνατή από ποτέ.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό, με τους συνταρακτικούς γεωπολιτικούς κραδασμούς που μας περιβάλλουν, επιβάλλεται η φωνή της Κύπρου στην Ευρώπη να είναι ισχυρή. Να είναι μια αξιόπιστη και ηχηρή φωνή που προτείνει λύσεις, που παρεμβαίνει, υπερασπίζεται δημοκρατικές αρχές και αξίες, που επηρεάζει πολιτικά δεδομένα και καταστάσεις! Και γιατί όχι να οδηγεί!

Και αυτό μόνο εμείς έχουμε τη δυνατότητα να το επιτύχουμε, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας μας, στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μέσα από τις διασυνδέσεις μας, τις καίριες συμμαχίες, αλλά κυρίως μέσα από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τον κατεξοχήν πολιτικό μηχανισμό, ο οποίος κινεί τα νήματα και θεμελιώνει στρατηγικές, στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ενώπιον υπαρξιακών απειλών. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού, οι οποίες υπονομεύουν τη λειτουργία των θεσμών και τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών, ενισχύονται ολοένα και περισσότερο. Η ενδυνάμωση του ΔΗΣΥ -ο οποίος πρέπει να παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του τόπου με τον πλέον φιλελεύθερο και δημοκρατικό προσανατολισμό- και του ΕΛΚ, αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα στην άνοδο του λαϊκισμού, τη μόνη επιλογή απέναντι στην ανέξοδη δημαγωγία της Αριστεράς.

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από έναν υπεύθυνο και αξιόπιστο Συναγερμό. Περιμένουν από εμάς σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Να είμαστε εκεί γι’ αυτούς, για τα δικά τους προβλήματα και όχι για τα δικά μας.

Δεν μας ταιριάζει να τροφοδοτούμε την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Αντίθετα, οφείλουμε να αποδεικνύουμε καθημερινά την αξία μας: Με τη μαχητική στάση μας στη Βουλή, με έγνοια τον κόσμο, καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις που δίνουν διεξόδους στην κοινωνία. Όπως κάναμε πάντα!

Εδώ λοιπόν δοκιμάζεται η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα, όχι μόνο της παράταξης, αλλά του καθενός και της καθεμιάς μας.


Φίλες και φίλοι

Είμαστε περήφανοι και περήφανες για τους Ευρωβουλευτές και Ευρωβουλεύτριες μας, τις προσωπικότητες που διαχρονικά μας εκπροσώπησαν και μας εκπροσωπούν, καθώς και για το βαρυσήμαντο και αξιόλογο έργο που επιτέλεσαν, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της πατρίδας μας, με άξονα παράλληλα την πρόοδο και την ευημερία ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε και τώρα αισιόδοξοι και περήφανοι γιατί μπαίνουμε στη μάχη των εκλογών με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Έχουμε πλειάδα αξιόλογων και δυνατών υποψηφίων και είμαι σίγουρη ότι σήμερα θα ψηφίσουμε επενδύοντας σ ένα πολύ ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο με αδιαμφισβήτητη δυναμική.
Γνωρίζω δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος, ότι κάποιοι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο. H εσωκομματική διαδικασία ωστόσο αποτελεί μόνο ένα μέρος στο μακρύ ταξίδι μας, που έχει ως τελικό προορισμό την ενδυνάμωση και την ενίσχυση του Δημοκρατικού Συναγερμού, της περήφανης Παράταξης μας, προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας. Και σ’ αυτό το ταξίδι πρέπει να είμαστε όλοι συνεπιβάτες, κανείς δεν περισσεύει!

Σήμερα ψηφίζουμε. Αύριο Κυριακή ξεκινάμε. Όλοι μας. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ριχνόμαστε στη μάχη. Ο αγώνας δεν δίνεται για εμάς, αλλά για την παράταξη, για τους Συναγερμικούς, για τους πολίτες. Στην παράταξη μας δεν χωριζόμαστε σε νικητές και χαμένους. Υπάρχουν μόνο Συναγωνιστές!

Στο Συναγερμό αγαπητοί και αγαπητές μάθαμε να μιλάμε ανοικτά ακόμη και να διαφωνούμε ανοικτά, ξέρουμε όμως πολύ καλά την κρίσιμη στιγμή να ενεργοποιούμε εσωτερικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας και να γινόμαστε ένα αρραγές μέτωπο, για να πετύχουμε την αποστολή μάς.

Και είναι αυτή η κρίσιμη ώρα!

Στέκομαι ενώπιον σας με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας βαραίνει και σας καλώ να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις.

Να μην επιτρέψουμε σε όσους εμβόλιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν περιρρέουσα ότι Ο ΔΗΣΥ έχει κολλήσει στην εσωστρέφεια και θα περάσει στη δεύτερη θέση να γευτούν τη δικαίωση.

Να ενεργοποιήσουμε κάθε εσωτερικό μηχανισμό για την ενότητα!

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν μπορεί να μην είναι πρώτο κόμμα. Και γι’ αυτή την πρωτιά πρέπει όλοι και όλες ανεξαιρέτως να παλέψουμε και θα την κατακτήσουμε!

Όπως εμείς ξέρουμε! Να μην το βάζουμε κάτω!

Κανείς δεν είπε ποτέ ότι η διαδρομή προς την εξομάλυνση και την ανάκαμψη από την αποτυχία των προεδρικών εκλογών, θα ήταν εύκολη υπόθεση.

Έχουμε όμως ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα! Έχουμε το Όραμα που μας ενώνει!

Ένα Όραμα που δεν γεννήθηκε χθες, αλλά το κληρονομήσαμε από εκείνους που πίστεψαν στην ευρωπαϊκή μας προοπτική, όταν ακόμη αυτή δεν υπήρχε ούτε ως υπόνοια.

Αυτή η κληρονομιά είναι η κινητήριος δύναμη μας!

Είναι η δική μας ώρα λοιπόν, να πάρουμε τη σκυτάλη και να τρέξουμε μπροστά, στον κοινό μας στόχο.

Να δουλέψουμε ακούραστα για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας!
Προτάσσοντας τις θέσεις μας! Το πρόγραμμά μας!

Κανείς, φίλες και φίλοι, δεν γνωρίζει καλύτερα από εμάς τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Κανείς δεν μπορεί να αρθρώσει καλύτερα από εμάς πειστικές προτάσεις, να δώσει λύσεις και διεξόδους για τα προβλήματα.

Είμαστε έτοιμοι! Έχουμε λόγο! Έχουμε πλάνο και θέσεις!

Για το κυπριακό, για την ασφάλεια, μέσα και έξω από τα σύνορά μας.
Για την ακρίβεια και το αυξανόμενο κόστος ζωής.
Για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού.
Για τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και του βιοτικού επιπέδου.
Για την πράσινη και ψηφιακή Κύπρο.

Βγαίνουμε μπροστά. Με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, με πίστη και με σύνεση.

Να ενισχύσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη!

Να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας.

Να δημιουργήσουμε ιστορία!

Και είμαι βέβαιη, το νιώθω, το αισθάνομαι! Ότι θα τα καταφέρουμε!

Θα τα καταφέρουμε γιατί ο ΔΗΣΥ γεννήθηκε νικητής και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει νικητής.

Γιατί ο ΔΗΣΥ ανήκει στον περήφανο και υπέροχο κόσμο του!

Μαζί για την Παράταξη μας, για τον τόπο μας, για μια Ευρώπη, Ασφαλή, Σταθερή και Σύγχρονη!

Μαζί, ενωμένοι, ισχυροί!»

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρήστου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση