ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ μπροστά με λύσεις στα προβλήματα των πολιτών

«Η 9η Ιουνίου δεν είναι απλά μια εκλογική αναμέτρηση»

ΚΥΠΕ

Ο ΔΗΣΥ θα αποτελέσει το καταφύγιο των πολιτών, θα βγαίνει μπροστά με λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν και θα στέκεται ανάχωμα σε επικίνδυνες, για τον τόπο, λαϊκίστικες προσεγγίσεις, από όπου και εάν αυτές προέρχονται, είπε το Σάββατο από το βήμα του Προεκλογικού και Καταστατικού Συνεδρίου της ΝΕΔΗΣΥ η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, αναφέροντας πως η 9η Ιουνίου δεν είναι απλά μια εκλογική αναμέτρηση, αλλά είναι η μέρα που ο ΔΗΣΥ καλείται να βάλει τη σφραγίδα του στην ιστορία του τόπου.

Η κ. Δημητρίου κάλεσε τη νεολαία να δουλέψει σκληρά, με τη φωνή της «να ακούγεται παντού, αφού κάθε συζήτηση, κάθε μήνυμα, κάθε συνάντηση, είναι ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη», για να προσθέσει πως «η 9η Ιουνίου δεν είναι απλά μια εκλογική αναμέτρηση» και ότι «είναι ένα μεγάλο διπλό στοίχημα, με το διακύβευμα να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού είναι η μέρα που εμείς καλούμαστε, εσείς οι ίδιοι καλείστε, να βάλετε τη σφραγίδα σας στην ιστορία του τόπου μας».

Ανέφερε περαιτέρω ότι «δεν σηκώνει καμία ολιγωρία και καμία αδράνεια» και ότι πρέπει να δώσουν στον κόσμο του ΔΗΣΥ να καταλάβει τι έχουν μπροστά τους.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, «το πιο δυνατό εχέγγυο για ένα υποσχόμενο και καλύτερο αύριο, είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει η πρωταγωνιστική δύναμη του τόπου, αφού δεν γίνεται αλλιώς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή», για να συμπληρώσει πως γνωρίζει τη δουλειά που κάνει η νεολαία, με αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ενεργούς συμμετοχής της να είναι ο μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων, που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ.

Συνεχίζοντας η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι «μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός πίστεψε, πρωταγωνίστησε και έκανε πράξη το ευρωπαϊκό μας μέλλον», αναφέροντας πως θα συνεχίσει με σθένος να διεκδικεί και να συνδιαμορφώνει πολιτικές και στρατηγικές, οικοδομώντας την Ευρώπη που οραματίζεται.

«Θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ηγείται περιφρουρώντας τη δημοκρατία. Να φροντίζει τους πολίτες της, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα πράσινο και ψηφιακό μέλλον. Nα είναι ανταγωνιστική, παρέχοντας ευκαιρίες στους νέους και νέες της. Να αντιστρέφει το brain drain σε brain gain. Διεκδικούμε μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή που να μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της. Να στέκεται ανάχωμα στη διάβρωση που επιχειρούν οι αντιδημοκρατικές δυνάμεις των άκρων, της μισαλλοδοξίας και της παραπληροφόρησης», συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να τεθεί τέρμα στα «ψευδοδιλλήματα και τις ανέξοδες παλληκαριές» και πρόσθεσε ότι «η Κύπρος σήμερα μπορεί ν' αντιμετωπίζει συλλογικά τις διεθνείς προκλήσεις ως ισότιμο μέλος σε μια ισχυρή συμμαχία κρατών, να έχει πολύτιμη οικονομική και κοινωνική στήριξη μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να διεκδικεί εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο εθνικό μας ζήτημα, να συζητά για τη συγκρότηση ενιαίας ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής, ν’ απαιτεί την αρωγή των εταίρων της στο μεταναστευτικό, γιατί πρωτοστάτησε σε όλα αυτά και συνεχίζει να πρωτοστατεί ο ΔΗΣΥ».

«Δεν είναι η ώρα ν’ αφήσουμε τον κόσμο μας, τους περήφανους Συναγερμικούς, τους συμπολίτες μας να πέσουν στην παγίδα της ψήφου διαμαρτυρίας. Καταλαβαίνουμε τα συναισθήματα, αλλά το διακύβευμα μας υπερβαίνει. Το μήνυμα το λαμβάνουμε καθημερινά. Στην κάλπη, ωστόσο, θα ερμηνευτεί με τρόπο που δεν θέλει κανένας, ως δικαίωση του ΑΚΕΛ για τις επιλογές του», ανέφερε.

Η Αννίτα Δημητρίου είπε πως πρέπει να αποτραπεί κάθε προσπάθεια, η οποία γίνεται το άρμα για να τους επαναφέρει σε περιόδους που όλοι θέλουν να ξεχάσουν, για να τονίζει ότι «μια ψήφος προς την ακροδεξιά είναι μια ψήφος που εγκλωβίζει, είναι η μεγάλη παγίδα, που θα ξαναφέρει στον τόπο τα κόκκινα λάβαρα ν’ ανεμίζουν, αυτά που έβαψαν τη χώρα με το χρώμα της οικονομικής καταστροφής και την έσπρωξαν στην ανέχεια».

Σε σχέση με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε πως ο ΔΗΣΥ θα επιλέξει «τις δοκιμασμένες και καθαρές υποψηφιότητές» του, για να διερωτηθεί στη συνεχεία αν θα επιλεχθούν «ικανοί άνθρωποί που απέδειξαν ότι πιστεύουν στη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση και μπορούν να ηγηθούν στην εφαρμογή της, μπορούν να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο διεθνές πολιτικό σκηνικό, όπως της αξίζει» ή αν θα επιλέξουν «τις συγκεκαλυμμένες δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες, επιλογές της αριστεράς».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση