ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοίγει πολιτικό γραφείο στη Λεμεσό ο Νίκος Αναστασιάδης (βίντεο)

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την επόμενη μέρα, τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και για το μήνυμα που στέλνει στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, μίλησε εξερχόμενος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι από αύριο θα βρίσκεται για μια περίοδο στη Λεμεσό όπου θα λειτουργήσει πολιτικό γραφείο, ενώ θα μελετηθεί και το ενδεχόμενο αν απαιτείται λειτουργία πολιτικού γραφείου και στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «ύστερα από 49 χρόνια παρουσίας στην πολιτική φτάνει η ώρα να αναλάβουν κάποιοι νέοι άνθρωποι που ο λαός εξέλεξε. Είναι καλά γνωστό ότι ο περιορισμός των θητειών ήταν μια δική μου δέσμευση έτσι ώστε να υπάρχει η ανανέωση και χαίρομαι διότι πραγματικά σήμερα καταγράφεται μια νέα σελίδα στην κυπριακή πολιτική ιστορία. Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι κάθε επιτυχία στον νέο Πρόεδρο και στους νέους Υπουργούς γιατί αυτό θα είναι προς όφελος της Κύπρου μας».

Πρόσθεσε ότι θα είναι «πάντα ενεργός στην πολιτική, όχι με την έννοια των παρεμβάσεων ή των αρνητικών προθέσεων. Το αντίθετο. Η σοφία που προσετέθητα τόσα χρόνια μόνο μπορεί θετικά-συμβουλευτικά να λειτουργήσει. Αυτό που νιώθω σήμερα αποχωρώντας είναι θερμές ευχαριστίες στο κοινοβούλιο, στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και ευγνωμοσύνη στο λαό που με εμπιστεύθηκε για δύο πενταετίες, πιστεύοντας ότι ανταποκρίθηκα στον μέγιστο βαθμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαπράχθηκαν και λάθη, όμως όχι αυτά που ηθέλησαν να μου αποδώσουν».

Σε ερώτηση πώς βλέπει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο κάθε Υπουργός κρίνεται από το έργο του, «συνεπώς προκατειλημμένες τοποθετήσεις δεν βοηθούν σε αυτό το οποίο προ απαιτείται: συναίνεση, συνεργασία». Κληθείς να πει ποια είναι η συμβουλή του προς τον κ. Χριστοδουλίδη, σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει περάσει στο στάδιο του συμβούλου αλλά «με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία: υπομονή, συνεννόηση συνεργασία». 

ΣΧΟΛΙΑ

Εκεί που ελπίζαμε ότι τα βάσανά μας και κυρίως της Κυπριακής Δημοκρατίας τέλειωσαν αυτός θα ανοίξει πολιτικό γραφείο τουτέστιν νέαν ανοικτή πληγή για τον τόπο.
Στα χρόνια παρουσίας του, στην πολιτική, έπρεπε να είχε προσθέσει και την υποστήριξή του, όπως ο ίδιος γνωρίζει, προς την παράνομη οργάνωση εοκα βητα του Γρίβα και την στήριξή του σε μέλη της και μέσω του κόμματος ΔΗΣΥ, του μέντορά του Γλαύκου, το οποίο ψάχνει από μακρού, ΝΑΙ έστω, για νέο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση