ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Μαυρογιάννης: Υπάρχουν 2 τρόποι να κατεβείς στις εκλογές (ηχητικό)

«Είτε για να κάνεις μία δήλωση, είτε με σοβαρά εχέγγυα επιτυχίας»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα που αμφισβητείται, οι συγκλίσεις και αποκλίσεις του ιδίου με το ΑΚΕΛ, η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, η καυτή πατάτα της οικονομίας, η στελέχωση ενδεχόμενης διακυβέρνησης με στελέχη από το ΑΚΕΛ αλλά και η διαφθορά ήταν μόνο μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν ενώπιον του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Μετά και την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας και την στήριξη από το ΑΚΕΛ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ρωτήθηκε επί παντός επιστητού όντας καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή της Οριάνας Παπαντωνίου, «Διασπορά Ειδήσεων» δίνοντας τις δικές του απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που άπτονται της προεκλογικής ατζέντας.

Εν αναμονή του προγράμματος και των θέσεων του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε πως το πλήρες πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μετά το καλοκαίρι όμως η δικαιολογητική βάση υπάρχει στην επίσημη εξαγγελία του. Έκανε λόγο για ελπίδα και προσδοκία για στήριξη της υποψηφιότητάς του και από άλλες δυνάμεις όμως απέφυγε να μπει σε ονοματολογία διευκρινίζοντας πως πέραν των πολιτικών κομμάτων σημαντική είναι η στήριξη οργανωμένων συνόλων και φυσικά της κοινωνίας πολιτών.

Σε ότι αφορά τις αιχμές περί ανεξάρτητης υποψηφιότητας αφού ο ίδιος ανέμενε την στήριξη από το ΑΚΕΛ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επιχείρησε να διαχωρίσει τη θέση του αντιστρέφοντας το ερώτημα λέγοντας: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατέλθει κάποιος υποψήφιος στις εκλογές.

Είτε θα κατέβει για να κάνει μία δήλωση, είτε θα κατέβει με σοβαρά εχέγγυα επιτυχίας. Για να γίνει το δεύτερο δε πρέπει να γίνει με τρόπο που να αγνοείς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου» για να προσθέσει πως αποτελούσε προϋπόθεση η συνθήκη της πολιτικής στήριξης και ο ίδιος θεωρεί πως θα ήταν ασυνέπεια οποιαδήποτε άλλη τροπή αφού η λογική της στάσης αναμονής ήταν συνέπεια σε αυτό που είχε ανακοινώσει από καιρό.

Για τις όποιες συγκλίσεις και αποκλίσεις υπήρξαν με ΑΚΕΛ σε σχέση με θέσεις και χειρισμούς στο Κυπριακό (αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά το Κρανς-Μοντανά, οι προσπάθειες Νίκου Αναστασιάδη, η συζήτηση για τα τουρκικά στρατεύματα) υπογράμμισε πως αυτά φυσικά μπορούν να μείνουν στο παρελθόν αφού παρά τις διαφορές στις αξιολογήσεις του ιδίου και αντίστοιχα του ΑΚΕΛ αυτό που τους συνδέει είναι η έγνοια για την ανάγκη να γίνει κάτι ταχύτερο για να προχωρήσουμε στη λύση του Κυπριακού λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό το συνδετικό τσιμέντο είναι ισχυρότατο».

Ακούστε ολόκληρο το απόσπασμα από την εκπομπή της Οριάνας Παπαντωνίου με καλεσμένο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση