ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τα στημένα και τον ρόλο της ΚΟΠ;

Θα εξεταστούν επίσης οι τηλεοπτικές χορηγίες και θέματα ασυμβίβαστου αθλητικών παραγόντων επίσημανε ο Πρόεδρος της Επ. Θεσμών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έντυπωση προκάλεσαν χθες (25/05) οι αναφορές στην Βουλή για υπόνοιες για κύκλωμα εντός της ΚΟΠ. Συγκεκριμένα το μέλος και ερευνώντας λειτουργός της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Χάρης Σαββίδης κληθείς να πει εάν εννοεί ότι εκ πρώτης διέκρινε πως υπήρχε κύκλωμα εντός της ΚΟΠ, απάντησε πως «βεβαίως αυτά που αναφέρω εκεί παραπέμπουν». Ωστόσο πολλές φορές κατά το παρελθόν είχαν ακουστεί καταγγελίες για τα στημένα χωρίς όμως να υπάρξουν οι απαραίτητες μαρτυρίες και στοιχεία που να οδηγούσαν υποθέσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σήμερα σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι η αρχή έγινε με την αυτεπάγγελτη έρευνα που θα διεξάγει η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στην ΚΟΠ. Τόνισε επίσης θα ανοίξουν κι άλλα θέματα όπως οι τηλεοπτικές χορηγίες και πως διανέμονται από την ΚΟΠ στα σωματεία αλλά και η ύπαρξη ασυμβίβαστου αθλητικών παραγόντων που κατέχουν κι άλλες ιδιότητες που απαγορεύονται ρητά στην βάση του νόμου.

Πασιουρτίδης: «Σε 18 μήνες 11 φάκελοι για Καρμιώτισσα και 5 για Ερμή».

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους παραχώρησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης στο πλαίσιο των σοβαρών αποκαλύψεων που ακούστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για κύκλωμα εντός της ΚΟΠ.

«Αυτό που ειπώθηκε εκεί όταν μίλησε ο κ. Σαββίδης ήταν ότι σε διάστημα 18 μηνών η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού έλαβε 18 κόκκινους φακέλους αλλά η ΚΟΠ του ανέφερε στη μεταξύ τους συνάντηση ότι δεν πήρε κανένα. Ο κ. Σαββίδης είπε ότι αξιωματούχος της UEFA τους πήρε τηλέφωνο και τους έκανε παρατήρηση γιατί να δημοσιευτούν τα στοιχεία. Υπήρξε παρέμβαση από την ΚΟΠ η οποία έκανε πρόβλημα στην UEFA γιατί η Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε έρευνα.

Ζητήσαμε σε 2-3 βδομάδες από την ΚΟΠ να έρθει στη συνάντηση με το αρμόδιο σώμα για τους κόκκινους φακέλους. Ζητήσαμε από την αστυνομία να μας δώσει αναλυτική αναφορά για το πόσους φακέλους της παραπέμφθηκαν. Αν η ΚΟΠ λάμβανε φακέλους για συγκεκριμένα Σωματεία και τα απέκρυπτε τότε αυτά τα Σωματεία σημαίνει δεν τιμωρήθηκαν, είτε με αφαίρεση βαθμών είτε με διαγραφή όπως προνοούν οι κανονισμοί.

Η ΚΟΠ επιμένει ότι δεν λάμβανε κόκκινους φακέλους. Στο διάστημα των 18 μηνών ήρθαν 11 κόκκινοι φάκελοι για την Καρμιώτισσα και 5 για τον Ερμή. Όταν ξεκίνησε ο κ. Σαββίδης να αναφέρει κάποιες λεπτομέρειες για το αν υπάρχει κύκλωμα η απάντηση ήταν ότι προφανώς και υπάρχει. Εμείς ως πολιτικά κόμματα τοποθετηθήκαμε. Είναι υποχρέωση και της ΚΟΠ. Εμείς θα ζητήσουμε γραπτώς στοιχεία. Αν υπάρχουν θέματα θα προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο. Η χειραγώγηση αγώνα αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αν υπάρχει κύκλωμα μιλάμε για διαφθορά. Είναι σημαντικό να ακούσουμε τη νομική υπηρεσία και την αστυνομία. Εμείς κινούμαστε ανεξάρτητα. Η συμφωνία είναι ότι θα επαναφέρουμε το θέμα σε 2-3 βδομάδες».

Ξεδοντιασμένη η Αρχή

Σε δηλώσεις του στην «Διασπορά Ειδήσεων» και την Οριάνα Παπαντωνίου, ο Νίκος Γεωργίου, Βουλευτής ΔΗΣΥ, τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούστηκαν τέτοιες καταγγελίες αλλά μέχρι τώρα αυτό που δημιουργούσαν ήταν μόνο θόρυβο χωρίς να μπορούν να οδηγηθούν στα δικαστήρια. Ανέφερε επίσης ότι στην Επιτροπή Θεσμών έγινε μια πολιτική συζήτηση και εντοπίστηκαν οι παθογένειες και τα προβλήματα. Μια από τις παθογένειες είναι ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού είναι ξεδοντιασμένη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το όποιο πόρισμα πάει ενώπιον του δικαστηρίου να καταρρεύσει αφού ελλείπει το στοιχείο των κανονισμών λειτουργίας της Επιτροπής. Ο κύριος Γεωργίου είπε ότι πέρα από τις φωνασκίες πρέπει να ενθαρρύνουμε όσους έχουν στοιχεία να τα δώσουν.

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς η ΚΟΠ

Με ανακοίνωση της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τονίζει πως όσα αναφέρθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής δεν αποτελούν κάτι άλλο πέραν από «προσβλητικούς ισχυρισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Αναλυτικά:

«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κλήθηκε χθες στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για συζήτηση με θέμα «Ενδεχόμενες Πολιτικές Παρεμβάσεις στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού».
Από σεβασμό προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η ΚΟΠ αποδέχθηκε την πρόσκληση και εκπροσωπήθηκε στη συνεδρία της Επιτροπής.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απορρίπτει τις προσβλητικές αναφορές και ισχυρισμούς τόσο για την ίδια, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου UEFA που ακούστηκαν στην χθεσινή συνεδρία.

Ως ποδοσφαιρική αρχή, η ΚΟΠ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πολιτικές συζητήσεις ή αντιπαραθέσεις που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Δεν είναι αυτός ο ρόλος και η αποστολή της.

Η ΚΟΠ διαχρονικά επιδεικνύει σεβασμό προς όλα τα Σώματα της Πολιτείας και προς αυτή τη κατεύθυνση θα καταθέσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί κατά τη χθεσινή συνέδρια της Επιτροπής Θεσμών, τα οποία αποδεικνύουν ότι τα όσα αναφέρθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θα το έπραττε από χθες εάν γνώριζε ότι αυτό θα ήταν το θέμα συζήτησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση