ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΕΔΕΚ - Αχιλλέα Δημητριάδη

Τι δήλωσαν Σιζόπουλος-Δημητριάδης μετά την συνάντηση

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στις Προεδρικές Εκλογές Μαρίνος Σιζόπουλος και Αχιλλέας Δημητριάδης. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, προέβησαν σε δηλώσεις κάνοντας λόγο για εποικοδομητική συνάντηση, συγκλίσεις και πιθανότητες συνεργασίας αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο στήριξης της ΕΔΕΚ στην υποψηφιότητα Δημητριάδη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, με τον Υποψήφιο για την Προεδρία, Αχιλλέα Δημητριάδη. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αχιλλέας Δημητριάδης δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τον κ. Σιζόπουλο για την σημερινή συνάντηση. Η συνάντηση ήταν στα πλαίσια των επαφών που κάνουμε για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας. Παρουσιάσαμε τις τρεις ενότητες. Το «τίμιο κράτος», την «Κύπρο για το 2035» και το «όχι στην διχοτόμηση, η λύση μας συμφέρει».

Στην συζήτηση που κάναμε, είχαμε την ευκαιρία να βρούμε πολλά σημεία στα οποία συμφωνούμε καθώς και σημεία που υπάρχουν διαφορές αλλά μπορούμε να συζητήσουμε. Ο δρόμος είναι μακρύς, οι πιθανότητες συνεργασίας είναι εκεί, αλλά θέλαμε σήμερα στον βαθμό που μπορούσαμε να βρούμε τα σημεία στα οποία υπάρχουν συγκλίσεις και στα οποία μπορούσαν να υπάρξει πεδίο συνεργασίας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Δώσαμε τις θέσεις μας και θα δούμε εάν υπάρχει η πιθανότητα να συνεχίσει αυτή η συνάντηση. Και πάλι να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την σημερινή συνάντηση, η οποία μόνο καλό πιστεύω μπορεί να κάνει σε αυτόν τον μακρύ δρόμο προς τις Προεδρικές Εκλογές».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο τον Αχιλλέα Δημητριάδη για αυτήν την συνάντηση μαζί με τους συνεργάτες του. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση, ειλικρινής όπου συζητήσαμε διάφορα ζητήματα. Οπωσδήποτε το πρόγραμμα το οποίο μας έχει καταθέσει είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα μελετηθεί και το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό και των δικών μας θέσεων στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συνέργειας που θα πρέπει και τα κόμματα μεταξύ μας να έχουμε αλλά και με τους υποψηφίους.

Αλλά και από την πλευρά της ΕΔΕΚ εξηγήσαμε στον κ. Δημητριάδη και στους συνεργάτες του τις διαδικασίες τις οποίες ως ΕΔΕΚ έχουμε αποφασίσει στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του κόμματος και της πραγματοποίησης του Παγκύπριου Συνεδρίου το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να τονίσω ότι η σημερινή συνάντηση αφήνει μια προοπτική για περαιτέρω συζήτηση και ανάλογα με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της ΕΔΕΚ μπορούμε να προχωρήσουμε και σε παραπέρα συζητήσεις αλλά και στο ενδεχόμενο της συνεργασίας. Για αυτό για ακόμη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δημητριάδη και για την συνάντηση αλλά κυρίως για τις πολύ περιεκτικές και ξεκάθαρες θέσεις οι οποίες μας έχουν κατατεθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση