ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:02
 

Αντίδραση ΜΟΚΑΣ σε δημόσιες νουθεσίες για το έργο της

Γίνεται λόγος για αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας και αμεροληψίας της Υπηρεσίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την έντονη δυσαρέσκειά της για δημόσιες δηλώσεις αναφορικά με τη διερεύνηση του δημοσιεύματος για συναλλαγές μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners LLC που έγιναν το 2007 εκφράζει Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), η οποία διερευνά την όλη υπόθεση.

Παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά η αντίδραση της ΜΟΚΑΣ στρέφεται κατά του ΑΚΕΛ και τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ο Άντρος Κυπριανού με αφορμή την εμπλοκή της ΜΟΚΑΣ είχε υποστηρίξει πως «αυτή θα έχει νόημα, εφόσον δεν περιοριστεί στα όσα ισχυριστεί το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη αλλά αν πρωτίστως απευθυνθεί στο ίδιο το Παρατηρητήριο που είναι η πηγή των καταγγελιών και ζητήσει τα σχετικά έγγραφα αλλά και σε άλλους θεσμούς, όπως η Κεντρική Τράπεζα. Προφανώς, και οι κρίνοντες θα κριθούν για την έρευνα που θα κάνουν».

Η απάντηση

Η ΜΟΚΑΣ αντιδρώντας θεωρεί πως οι συγκεκριμένες δηλώσει «θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία και αμεροληψία της» εκφράζοντας δυσαρέσκεια, λόγω της άμεσης και πρωτοφανούς αμφισβήτησης θεσμών, όπως αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση. Η ΜΟΚΑΣ δεν είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, αλλά υπάγεται στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, άμεσα υπόλογη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Διερωτόμαστε κατά πόσον αμφισβητείται ο ίδιος ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα, εφόσον το αποτέλεσμα της διερεύνησης θα τεθεί ενώπιον του για μελέτη των όποιων πορισμάτων».

Η αναφορά σε δημόσιες δηλώσεις ότι «΄Επρεπε να είχε ζητηθεί πραγματικά ανεξάρτητη διερεύνηση που να είναι αξιόπιστη διεθνώς», προσβάλλει την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση της Νομικής Υπηρεσίας και εκφράζουμε τη λύπη μας, σημειώνεται από πλευράς ΜΟΚΑΣ. «Σε σχέση με την αναφορά σε «διεθνή αξιοπιστία», απαντούμε ότι η ΜΟΚΑΣ τυγχάνει αναγνώρισης και μεγάλου σεβασμού στο εξωτερικό, τόσο στις Υπηρεσίες ξένων χωρών, όσο και σε διεθνείς Οργανισμούς, που εκφράστηκε τόσο για μεμονωμένες υποθέσεις συνεργασίας με Υπηρεσίες άλλων χωρών, όσο και σε ΄Εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών». Η τελική Έκθεση με τα πορίσματα, όταν θα ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο η ΜΟΚΑΣ είναι υπόλογη καταλήξει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X