ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντίθετος ο Σιζόπουλος για ΜΟΕ - Ζητά να επανέλθει η πολιτική κυρώσεων

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κάλεσε τον Πρόεδρο να δηλώσει δημόσια και επίσημα ότι αποσύρει την πρόταση για ΜΟΕ

ΚΥΠΕ

Την αντίθεσή του στην πολιτική των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος τη Δευτέρα.

«Είναι αδιανόητο η πλευρά μας να επιμένει στην πολιτική των δήθεν «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», κάτι που αποτελεί διολίσθηση του κυπριακού, από ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής, συνεχιζόμενη κατοχής και εθνοκάθαρσης, σε θέμα δικοινοτικής διευθέτησης και ΜΟΕ, ενώ η Τουρκική πλευρά απορρίπτει και αυτή την προσέγγιση», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σιζόπουλος σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώσει δημόσια και επίσημα ότι αποσύρει την πρόταση για ΜΟΕ, «για να αποτραπεί ο μεγάλος κίνδυνος να καταστούν αυτά τα ΜΟΕ κεκτημένο της τουρκικής πλευράς και να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω αναβάθμιση του κατοχικού ψευδοκράτους».

Από την άλλη, κάλεσε τον Πρόεδρο να επαναφέρει την πολιτική της προσπάθειας επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας και να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του βέτο.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει κεφαλαιοποιήσει ποτέ κάτι, όταν συζητά ΜΟΕ και έχει αποδειχτεί εκ των γεγονότων, ότι τα ΜΟΕ δεν αναχαιτίζουν την τουρκική προκλητική συμπεριφορά αλλά αντίθετα ευνοούν τη συνέχισή της», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση