ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Η Κυβέρνηση εκτρέφει ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές

«Απαράδεκτα φαινόμενα για μια χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή το 2020», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για «απαράδεκτες ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές, τις οποίες εκτρέφει η Κυβέρνηση με τον τρόπο που συμπεριφέρεται», έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος κάλεσε την Κυβέρνηση να εξηγήσει τους επιστημονικούς λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, στο πλαίσιο περιοδείας του στο ΤΕΠΑΚ, ο κ.Κυπριανού ανέφερε πως προκαλεί ανησυχία η έξαρση του εθνικισμού μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, "απαράδεκτα φαινόμενα για μια χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή το 2020".

"Επικίνδυνα φαινόμενα τα οποία στρέφουν τη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω και λυπούμαι να πω ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση, με τον όλο τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρεται, εκτρέφει τέτοιου είδους απαράδεκτες ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές, οι οποίες θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους", συμπλήρωσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας , λέγοντας ότι "είναι καταδικαστέα και απαράδεκτα από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, είτε από πολίτες σε βάρος οργάνων της τάξης, είτε από όργανα της τάξης σε βάρος πολιτών, διότι υπάρχουν και τέτοιες καταγγελίες".

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται, είτε από τις Κυβερνήσεις είτε από τα πολιτικά κόμματα.

Λέγοντας πως ο ίδιος δεν είχε καμία επικοινωνία από τον ΠτΔ σε σχέση με το σκεπτικό της απόφασης για κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως "δεν είναι εμείς που θα έπρεπε να επικοινωνήσουμε με την Κυβέρνηση, αλλά η Κυβέρνηση θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας".

"Ακούγαμε από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πρόεδρο του Κυβερνώντος κόμματος ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα ο κ.Νεοφύτου ήταν και πιο συγκεκριμένος λέγοντας ότι για να κλείσουν τα οδοφράγματα θα πρέπει να κλείσουν και τα αεροδρόμια και άλλοι δίοδοι εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία", ανέφερε ο κ.Κυπριανού και πρόσθεσε "ξαφνικά η Κυβέρνηση ανέτρεψε τα πάντα και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, χωρίς να διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα, χωρίς να μιλήσει προηγουμένως με τον Τ/κ ηγέτη ο κ.Αναστασιάδης".

Εμείς, συνέχισε, θέλουμε να ακούσουμε ποιοι είναι αυτοί οι σοβαροί λόγοι, θέλουμε να μας ενημερώσουν, να μας πουν ποιοι είναι οι επιστημονικοί λόγοι που οδήγησαν την Κυβέρνηση να πάρει αυτές τις αποφάσεις και σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ θ` αναμένει τη σημερινή συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής για τα θέματα υγείας, "να δούμε τι θα συζητηθεί εκεί και ποιες αποφάσεις θα παρθούν στη συνέχεια και αναλόγως θα δούμε κι εμείς πως θα αντιδράσουμε".

Προκαλούνται πολλά και δικαιολογημένα ερωτηματικά, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και υπέδειξε ότι ορθά οι πολίτες διερωτώνται πως θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα ενδεχομένως παρουσιαστούν, με το να κλείσουν τέσσερα οδοφράγματα ενώ από τα άλλα τρία επιτρέπεται η διέλευση του κόσμου.

Διερωτήθηκε δε, "πως μπορεί η Κυβέρνηση να επικαλείται καθημερινά την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων και να προχωρεί σε μονομερείς αποφάσεις και να έχει την απαίτηση από τα πολιτικά κόμματα να την στηρίζουν".

Το ΤΕΠΑΚ σημαντικός πυλώνας για την ανάπτυξη

Το ΑΚΕΛ αποδίδει τεράστια σημασία στον ρόλο της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο και στην προσπάθεια η χώρα μας να αναπτυχθεί σωστά, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι το ΤΕΠΑΚ είναι ένας σημαντικός πυλώνας αυτής της προσπάθειας.

Ο κ. Κυπριανού, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, το ΤΕΠΑΚ και αφού παρακάθισε σε σύσκεψη με μέλη του Συμβουλίου και των Πρυτανικών Αρχών, ξεναγήθηκε στα γειτονικά κτίρια του Πανεπιστημίου και στις διάφορες Σχολές.

Σε δηλώσεις του είπε πως το ΤΕΠΑΚ είναι ένας σημαντικός πυλώνας στην προσπάθεια της χώρας μας ν`αναπτυχθεί σωστά και πως "χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, έτσι ώστε ν`αναπτυχθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πιο ολοκληρωμένα".

Εξέφρασε την ικανοποίησή του "γιατί διαπιστώνουμε ότι στα χρόνια που λειτουργεί, έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες, συνεχίζει να αναπτύσσεται με ένα προγραμματισμό και στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου",

Ικανοποίηση εξέφρασε ακόμη για το γεγονός ότι οι νέες πρυτανικές αρχές έχουν προσπαθήσει να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, "στο οποίο εμείς θα παρέχουμε αμέριστη τη στήριξη μας".

Τα αποτελέσματα τα οποία φέρνει (το ΤΕΠΑΚ) είναι πολύ ικανοποιητικά, είπε και πρόσθεσε ότι "μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και άλλες Σχολές στην Κύπρο, βγάζουν τη χώρα μας ασπροπρόσωπη και χρειάζονται τη στήριξη μας, που εμείς θα τη δώσουμε απλόχερα".

Τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον του και τη στήριξη, ο Πρύτανης καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Πανίκος Φιλίππου, κάνοντας λόγο για μια παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X