ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Η Κύπρος ζει τη χειρότερη περίοδο που έζησε ποτέ

Για ρεκόρ διαφθοράς, κατάχρηση διαβατηρίων με εμπλοκή του οικογενειακού περίγυρου έκανε λόγο ο γ.γ του ΑΚΕΛ

Newsroom K

«Η Κύπρος ζει τη χειρότερη περίοδο που έζησε ποτέ» ανέφερε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2020 ο Άντρος Κυπριανού και ξεκαθάρισε πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να σιωπήσει. Άφησε σαφείς αιχμές ότι ο Πρόεδρος συζητά άλλες μορφές λύσης στο κυπριακό και προειδοποίησε πως η διχοτόμηση είναι προδοσία. Την οποία διχοτόμηση όπως είπε δηκτικά δεν συζητά το ΑΚΕΛ.

Κατήγγειλε κουμπαροκρατία, διαπλοκή διαφθορά, σημειώνοντας πως αν αναφέρει όλα τα περιστατικά διαφθοράς θα μιλά μέχρι και τα Χριστούγεννα. Τοποθετήθηκε και για τον προϋπολογισμό τον οποίο χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό αντιλαϊκό και χωρίς όραμα που κινείται στην ίδια φιλοσοφία των προηγούμενων χρόνων. Ξεκαθάρισε πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ούτε να τρομοκρατηθεί ούτε να σιωπήσει γιατί δεν το κρατά κανένας στο χέρι. Ούτε εντός ούτε εκτός Κύπρου.

Υπάρχει η εντύπωση πως στόχος δεν είναι η ΔΔΟ

Μιλώντας για το κυπριακό, ο γ.γ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ δεν έφεραν το κυπριακό πιο κοντά σε λύση. Προειδοποίησε πως το κυπριακό βρίσκεται σε επικίνδυνη τελμάτωση εξαιτίας των τακτικισμών και των αυτοσχεδιασμών Αναστασιάδη. «Η κλεψύδρα αδειάζει. Αν δεν σοβαρευτούμε, αν δεν είμαστε συνεπείς στο στρατηγικό στόχο, θα χάσουμε οριστικά τη δυνατότητα λύσης του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο. Είναι λυπηρό αλλά είναι διάχυτη η εντύπωση ότι αυτός είναι ο στόχος κάποιων και στην ελληνοκυπριακή κοινότητα» σημείωσε ο κ. Κυπριανού. «Μια άλλη απαίτηση κάποιων είναι η εγκατάλειψη του συμφωνημένου πλαισίου λύσης» ανέφερε ο κ. Κυπριανού υποστηρίζοντας ότι σήμερα αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι το μοναδικό πραγματικό δίλημμα που έχουμε ενώπιον μας είναι ομοσπονδία ή διχοτόμηση. «Σήμερα που συζητούνται επιλογές άλλες από την ομοσπονδία, ακούσατε κανένα να μιλά για ενιαίο κράτος, εκτός από κάποιους στην ελληνοκυπριακή κοινότητα;» διερωτήθηκε. «Αντιθέτως, οι συζητήσεις αφορούν τη συνομοσπονδία και τα δύο κράτη» σημείωσε εκφράζοντας τη θέση πως η μόνη εφικτή λύση είναι η δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία.

Έβγαλαν την μάσκα και έστριψαν ακροδεξιά

Ιδιαίτερα έντονος ήταν στο τι διαμείφθηκε κατά τον προεκλογικό των ευρωεκλογών καταγγέλλοντας Προεδρικό και ΔΗΣΥ για κατρακύλα και πως έβγαλαν την μάσκα και έστριψαν δεξιά. «Κατηγόρησαν εμάς ότι παίζαμε το παιχνίδι της Τουρκίας! Ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορούσε να καταλάβει ότι επρόκειτο για μικροκομματικό τέχνασμα, προκειμένου να συγκρατήσουν τα ποσοστά τους. Γι΄ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ έβαζαν τα ποσοστά και τις καρέκλες πάνω από όλα. Έριξαν το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου μιλώντας για «δανεικές ψήφους» και για το ΑΚΕΛ που «υπονομεύει την πατρίδα». Βγάζοντας τη μάσκα έστριψαν ακροδεξιά» ανέφερε ο κ. Κυπριανού σημειώνοντας πως ξεκίνησαν εκστρατεία φόβου για να παρουσιάσουν το ΑΚΕΛ ως μίασμα, «κίνδυνο για τον τόπο και την οικονομία». Όπως είπε «το σύνθημα για την κατρακύλα αυτή την έδωσε το ίδιο το Προεδρικό».

Οικονομία των λίγων και της αρπαχτής

Έκανε λόγο για οικονομία των λίγων και της αρπαχτής, με σαφείς αναφορές στην εμπλοκή της οικογένειας του Προέδρου. «Είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα διαβατηρίων βοήθησε την οικονομία μας σε δύσκολες στιγμές. Η κατάχρηση του όμως, η έλλειψη αποτελεσματικού ελέγχου και η εμπλοκή της οικογένειας του Προέδρου στο Πρόγραμμα το ζήμιωσαν αφάνταστα» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως όλα αυτά δυσφήμισαν την χώρα στο εξωτερικό.

Στην ιστορία για τη διάλυση του Συνεργατισμού

«Τα πλείστα έσοδα μπήκαν στις τσέπες μιας μικρής ομάδας επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, δικηγόρων και λογιστών. Σε αντίθεση η πλειοψηφία της κοινωνίας σηκώνει το βάρος της κρίσης. Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε δραματικά τα τελευταία επτά χρόνια. Σήμερα υστερεί σημαντικά σε σχέση με την περίοδο πριν από το 2013» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάρρευση του Συνεργατισμού και το πόρισμα σημειώνοντας πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα μείνει στην ιστορία ως αυτή που διέλυσε τον Συνεργατισμό.

Έχουν αίμα πάνω τους…

Μίλησε και για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα δεν είναι απλώς απογοητευτικά και θλιβερά, αλλά έχουν αίμα πάνω τους. «Θυμόμαστε όλοι τις τραγικές ιστορίες περιπτώσεων που υποτίθεται ότι έπρεπε να παρακολουθούνταν από τις Υπηρεσίες. Αντ΄αυτού κατέληξαν σε θάνατο, ντροπιάζοντας την κοινωνία και τους θεσμούς. Ντροπιάζοντας όλους μας».

Η Κύπρος ζει τη χειρότερο περίοδο που έζησε ποτέ

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για προώθηση ημετεροκρατίας, κουμπαροκρατίας και κομματικοποίησης των πάντων. «Παραμονές των Ευρωεκλογών ο κ. Αναστασιάδης σε μια από τις κομματικές ομιλίες που έκανε στο ακροατήριο του, όντας Πρόεδρος, εξέφρασε την ανησυχία του μη τυχόν επικρατήσει το ΑΚΕΛ και εκθέσει την Κύπρο διεθνώς. Τραγελαφικά πράγματα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες η Παγκόσμια Τράπεζα έδινε στην Κύπρο χρυσό μετάλλιο στη διαφθορά» ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

«Η Κύπρος ζει την χειρότερη περίοδο που πέρασε ποτέ. Δυστυχώς κάθε φορά που ξεσπά ένα σκάνδαλο, αντί οι κυβερνώντες να προβληματιστούν, αντί να δείξουν ότι συναισθάνονται τι συμβαίνει, μας κουνούν θυμωμένα το δάχτυλο. Γιατί; Γιατί τολμούμε εμείς «τα μηδενικά» να μιλήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπριανού.

«Μας κάνουν μαθήματα για «ενότητα», για «πατριωτικό» καθήκον. Μας κατηγορούν για ισοπεδωτική κριτική. Μα τι άλλο πρέπει να γίνει για να μιλήσουμε για διαφθορά, για διαπλοκή, για μια κατάσταση σάπια την οποία οι κυβερνώντες και ο περίγυρος τους έχουν δημιουργήσει;» διερωτήθηκε σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θυμώνει γιατί ξέρουν ότι λένε την αλήθεια.

«Προδοσία είναι η διχοτόμηση. Σίγουρα δεν είναι το ΑΚΕΛ που συζητά κάτι τέτοιο. Αλλότρια συμφέροντα δεν εξυπηρετήσαμε ποτέ. Αυτά να τα ψάξουν στην κυπριακή παροικία της Καμπότζης και της Μαλαισίας. Στις καταγγελίες διεθνών οργανώσεων για τα διαβατήρια και για το ξέπλυμα χρήματος. Στα κρυφά και με ψέματα δεν πολιτευτήκαμε ποτέ. Καθαρά και έντιμα απευθυνόμαστε στο λαό. Υπόλογοι είμαστε μόνο σε αυτόν. Πρέπει έστω και τώρα να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Το ΑΚΕΛ δεν θα σκύψει το κεφάλι, δεν θα τρομοκρατηθεί, δεν θα σιωπήσει. Το ΑΚΕΛ δεν το κρατά κανένας στο χέρι, ούτε εντός, ούτε εκτός Κύπρου» κατέληξε ο γ.γ του ΑΚΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
X