ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:06
 

Άντρος: Να αξιοποιηθούν τα 100 εκ. για ενίσχυση του συστήματος υγείας

Να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις επαγγελματιών υγείας και εξοπλισμού και αναλώσιμων

Newsroom K

«Τα 100 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση του συστήματος υγείας, που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, λέγεται τώρα ότι θα χρησιμοποιηθούν αν χρειαστούν. Μα πότε θα χρειαστούν αν όχι τώρα;» ανέφερε ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του ζητώντας από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τους πόρους για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, με απαιτούμενες προσλήψεις επαγγελματιών υγείας, ενίσχυσης εξοπλισμού και αναλώσιμων.

«Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια που καταβάλλει καθολικά σχεδόν η κοινωνία στο πεδίο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πρέπει ταυτόχρονα και η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στη δική της επιτακτική ευθύνη που δεν είναι άλλη από την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και συνολικά του συστήματος δημόσιας υγείας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε ως κράτος μπροστά στην πανδημία» ανέφερε ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

«Εκτιμούμε θετικά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί μέτρα που εισηγηθήκαμε από την πρώτη στιγμή όπως η συνεργασία των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και η επιστράτευση των προσωπικών γιατρών. Χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα. Πιο δραστικά και πιο αποφασιστικά βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα. Τα 100 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση του συστήματος υγείας, που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, λέγεται τώρα ότι θα χρησιμοποιηθούν αν χρειαστούν. Μα πότε θα χρειαστούν αν όχι τώρα, ενώπιον μιας πρωτόγνωρης πανδημίας που έχει πλήξει καίρια τα νοσοκομεία μας; Τώρα και άμεσα χρειάζεται να διοχετευτούν αυτοί οι πόροι. Για να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για να έχουν οι επαγγελματίες υγείας τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα ώστε να προστατεύονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Είναι τουλάχιστον άστοχο, μέσα σε αυτές τις στιγμές ο Υπουργός Υγείας να ισχυρίζεται ότι οι επαγγελματίες υγείας κάνουν κατάχρηση τoυ προστατευτικού εξοπλισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα» όπως είπε «ακόμα και εκείνοι που στο παρελθόν κατέκριναν το δημόσιο σύστημα υγείας και τους επαγγελματίες στα δημόσια νοσηλευτήρια αναγνωρίζουν τον αναντικατάστατο ρόλο τους, την προσφορά, την αυτοθυσία τους. Πέρα όμως από την αυτονόητη αναγνώριση αυτής της προσφοράς, χρειάζεται έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X