ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Ο Πρόεδρος φλερτάρει με υποστηρικτές των δύο κρατών

Σε αυτές τις συναντήσεις συζητούνται πολλά πολιτικά ζητήματα και το ξέρουμε καλά ανέφερε ο γ.γ του ΑΚΕΛ

Newsroom K

Ερωτήματα για τους λόγους που επέλεξε να συναντηθεί με τον «υπουργό εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι αλλά και για τους λόγους που απέκρυψε τη συγκεκριμένη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικός Αναστασιάδης, ήγειρε ο γ.γ του ΑΚΕΛ. Όπως είπε η συνάντηση με τον «υπουργό εξωτερικών» ο οποίος όπως είναι, είναι υποστηρικτής λύσης δύο κρατών γίνεται σε μία περίοδο που έχει ακουστεί το τελευταίο διάστημα, «το φλερτάρισμα του κ. Αναστασιάδη με λύση δύο κρατών». Όπως είπε αυτά «δεν μπορούν παρά να αυξάνουν τις έντονες ανησυχίες που έχουμε για το πού οδηγείται τελικά το Κυπριακό»
Αυτούσια η δήλωση του Άντρου Κυπριανού

Σχετικά με τη συνάντηση η οποία έγινε μεταξύ του κ. Αναστασιάδη και του κ. Όζερσαϊ, η οποία δυστυχώς δημοσιοποιήθηκε τότε και μόνο από την πλευρά του κ. Αναστασιάδη, όταν διέρρευσε στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Προηγουμένως ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε πει τίποτε απολύτως. Αυτό προκαλεί πρόσθετα ερωτηματικά γιατί καταβλήθηκε προσπάθεια απόκρυψης αυτής της συνάντησης την οποία είχε ο κ. Αναστασιάδης με τον κ. Όζερσαϊ.

Έγινε αυτή η συνάντηση σε μία περίοδο όπου κορυφωνόταν η τουρκική επιθετικότητα και ο κ. Αναστασιάδης παρουσιαζόταν αμετακίνητος, άκαμπτος και έτοιμος να αντιπαραταχθεί εφ’ όλης της ύλης με τον κ. Ερντογάν και την Τουρκία. Προκαλεί πολλά ερωτηματικά, λοιπόν, το γεγονός ότι σε εκείνη τη φάση ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε να συναντηθεί με τον εκλεκτό της Άγκυρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Όζερσαϊ είναι ο εκλεκτός της Τουρκίας.

Γιατί, λοιπόν, ενώ υπήρχε αυτή η έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Ερντογάν, ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε να δει τον κ. Όζερσαϊ; Και ας μη μας πει ότι ήταν απλά και μόνο μία κοινωνική συνάντηση, διότι ξέρουμε ότι σε τέτοιες συναντήσεις συζητιούνται πάρα πολλά πολιτικά ζητήματα.

Το τρίτο ερώτημα το οποίο προκύπτει είναι το εξής: Η λεγόμενη κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο κ. Όζερσαϊ, δηλαδή η λεγόμενη κυβέρνηση του κ. Ερσίν Τατάρ, έχει ως επίσημη πολιτική την πολιτική δύο κρατών σε ότι αφορά τη λύση στο Κυπριακό. Ο κ. Όζερσαϊ κάτ’ επανάληψη έχει στηρίξει αυτή τη θέση. Διερωτόμαστε, λοιπόν, τι συζήτησε ο κ. Αναστασιάδης με τον κ. Όζερσαϊ; Γιατί επέλεξε να συναντηθεί, κοινωνικά έστω, με έναν τουρκοκύπριο πολιτικό ο οποίος συμμετέχει σε μία λεγόμενη κυβέρνηση η οποία έχει ως επίσημη της θέση τη λύση του κυπριακού στη βάση των δύο κρατών; Προκαλούνται πάρα πολλά ερωτηματικά τα οποία εάν τα συνδέσουμε με όλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, για το φλερτάρισμα του κ. Αναστασιάδη με λύση δύο κρατών, δεν μπορούν παρά να αυξάνουν τις έντονες ανησυχίες που έχουμε για το πού οδηγείται τελικά το Κυπριακό.
Εάν ο κ. Αναστασιάδης ήθελε πραγματικά να δώσει ώθηση στις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό, τότε έπρεπε να συναντηθεί με τον κ. Ακκιντζί. Έναν πολιτικό ο οποίος παρά τις πιέσεις που δέχεται από την Τουρκία, εξακολουθεί να επιμένει ότι η Κύπρος πρέπει να επανενωθεί στη συμφωνημένη βάση λύσης, δηλαδή στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αντί τούτου επέλεξε να έχει κοινωνική συνάντηση με τον κ. Όζερσαϊ.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά. Ο κ. Αναστασιάδης έχει υποχρέωση να απαντήσει. Όχι σε εμάς. Πρέπει να απαντήσει στον κυπριακό λαό και όχι να κρύβεται πίσω από τοποθετήσεις ότι «έχω το δικαίωμα να συναντώ όποιον θέλω». Είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει την υποχρέωση να λογοδοτεί στον κυπριακό λαό για το τι επιχειρεί να προωθήσει. Εμάς οι ανησυχίες μας αυξάνονται γιατί βλέπουμε, δυστυχώς, μετά από το φλερτάρισμα που είχε προκύψει με τη λύση δύο κρατών, τώρα να προκύπτει και φλερτάρισμα με πολιτικά πρόσωπα τα οποία υποστηρίζουν αυτήν τη λύση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ο κύριος Αναστασιάδης λοιπόν πρέπει να απαντήσει και να απαντήσει πειστικά.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X