ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Ορθώς το ΑΚΕΛ δεν υποστήριξε Νικόλα Παπαδόπουλο

Στόχος του κόμματος η προοδευτική αλλαγή

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο ήταν πολύ δύσκολο να συνεργαστούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης και ορθώς το ΑΚΕΛ δεν υποστήριξε την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού. Ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες εκατέρωθεν ωστόσο δεν μπορούσε το κόμμα του να υποστηρίξει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ μιας και η πρόσφατη προϊστορία μεταξύ τους δημιούργησε αρνητικά αισθήματα στους ψηφοφόρους οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να πειστούν εύκολα για να τον ψηφίσουν.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων χρειάζονται χρόνο όπως και να γίνουν έμπρακτα βήματα για να χτιστεί εκ νέου η συνεργασία η οποία για να ευδοκιμήσει πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση. Πρόσθεσε ότι στον δεύτερο γύρο υπάρχει το περιθώριο για επιλογές τις οποίες μπορεί να μην υπάρχει πλήρης συμφωνία αλλά να έχουν τις λιγότερες διαφωνίες και όχι με γνώμονα τις κομματικές θέσεις όπως είναι ο στόχος του πρώτου γύρου.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι στόχος του ΑΚΕΛ στις προεδρικές θα πρέπει να είναι η προοδευτική αλλαγή στο τόπο, σημειώνοντας ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει με κομματικό υποψήφιο για αυτό θα πρέπει να υπάρξει υποψηφιότητα που να συσπειρώνει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις.

Σε σχέση με τα ονόματα που συζητούνται ο κ. Κυπριανού εξήγησε ότι ο ίδιος απέχει από τις διεργασίες γι’ αυτό και δεν γνωρίζει ενώ ερωτηθείς αν ο κ. Μαυρογιάννης δεν υπήρξε κι αυτός κομμάτι της κυβέρνησης την οποία το ΑΚΕΛ επιθυμεί να αλλάξει είπε ότι ήταν διαπραγματευτής και αυτό είναι εντελώς διαφορετικό μιας και είχε κληθεί να διαχειριστεί το Κυπριακό με βάση τις οδηγίες που λάμβανε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι έχει συνεργαστεί και με προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση