ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Προκλητικές οι δηλώσεις Τατάρ για επιτάχυνση διαδικασίας εποικισμού της Αμμοχώστου

«Aπευθύνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προσπεράσει έτσι επιφανειακά αυτές τις δηλώσεις», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προκλητικές, απαράδεκτες και καταδικαστέες, χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του λεγόμενου πρωθυπουργού του κατοχικού καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ για επιτάχυνση της διαδικασίας εποικισμού της Αμμοχώστου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απευθύνοντας έκκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τις λάβει σοβαρά υπόψη και να γίνουν οι απαραίτητες προσφυγές σε διάφορες κατευθύνσεις.

Σε δηλώσεις στην Αγία Νάπα, ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του ΑΚΕΛ για τις πρόσφατες «δηλώσεις του Τατάρ ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία εποικισμού της Αμμοχώστου. Οι δηλώσεις αυτές είναι προκλητικές και απαράδεκτες, παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και είναι καταδικαστέες».

Την ίδια στιγμή, συνέχισε «απευθύνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προσπεράσει έτσι επιφανειακά αυτές τις δηλώσεις, πρέπει να τις λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσφυγές προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά να μην έχουμε αυταπάτες».

Εξήγησε ότι «το μόνο πράγμα που μπορεί να τερματίσει και αυτές τις προκλητικές δηλώσεις και τις άλλες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, είναι η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο την συντομότερη επίλυση του Κυπριακού. Λύση η οποία θα βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο, στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, στις Συμφωνίες υψηλού επιπέδου, στις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Δίκαιο».

«Η κυβέρνηση έπρεπε να ήταν πιο απλόχερη στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν πιο απλόχερη σε ότι αφορούσε τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στο θέμα των ενοικίων, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του, ύστερα από σύσκεψη που είχε με αντιπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, ο κ. Κυπριανού είπε ότι άκουσε «με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά όπως έχουν εκφραστεί από τους εκπροσώπους των διαφόρων οργανώσεων. Οι τουριστικές περιοχές αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και χρειάζεται να υπάρξει μια συγκεκριμένη, μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση σε αυτές τις περιοχές».

Πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα οι περιοχές της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, περισσότερο όμως της Αγίας Νάπας, αντιμετωπίζουν πιο πολλά προβλήματα και ιδιαιτερότητες, επειδή δεν έχουν κοντά τους μια μεγάλη πόλη, ώστε να λειτουργεί η περιοχή ολόχρονα. Στηρίζονται κατά 95% στον τουρισμό και αυτό προκαλεί περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες».

Η απαίτηση μας, συνέχισε «είναι ο Υφυπουργός Τουρισμού να μεταβεί στη περιοχή, να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων, να ακούσει τα προβλήματα και να επιχειρήσει να δώσει λύση».

Είπε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ θα οργανώσει την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με την επαρχιακή οργάνωση του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου μία ημερίδα για τα προβλήματα του τουρισμού με έμφαση στην περιοχή, για να δούμε πως διαμορφώνουμε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις με τις οποίες θα απευθυνθούμε στην κυβέρνηση με την απαίτηση να πάρει μέτρα για να στηρίξει την περιοχή».

Η κυβέρνηση, είπε ο Άντρος Κυπριανού «πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν στηριχθούν οι επιχειρήσεις θα κλείσουν και το να λέμε ότι έχουν εξαγγελθεί κάποια συγκεκριμένα μέτρα, έχουμε ακούσει τους άμεσα επηρεαζόμενους. Τα τελευταία σχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, κανένας δεν θα πάρει δάνεια για να πληρώνει τους εργαζόμενους ή να πληρώνει τα ενοίκια».

Σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο απλόχερη σε ότι αφορούσε τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα την στήριξη της σε ότι αφορά το θέμα των ενοικίων. Η δική μας άποψη είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας καταμερισμός των ενοικίων έτσι ώστε το κράτος να αναλάβει ένα μέρος, ένα μέρος να το αναλάβει ο ιδιοκτήτης και ένα μέρος να το αναλάβει ο ενοικιαστής».

Ταυτόχρονα εξέφρασε φόβους ότι «ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή για τη συγκεκριμένη περιοχή έχει λειτουργήσει αρνητικά.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να τα δει με ιδιαίτερη προσοχή η κυβέρνηση» είπε και επανέλαβε ότι «ο Υφυπουργός πρέπει να έρθει στη περιοχή και να συζητήσει τα εξειδικευμένα προβλήματα της, έτσι ώστε να δώσουμε λύσεις».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο υποστατικό στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου που τις τελευταίες μέρες φιλοξένησε χιλιάδες άτομα παραβιάζοντας κάθε πρωτόκολλο και εξέφρασε «έντονη αγανάκτηση για το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν θεοποιήσει τα λεφτά, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων».

Σημείωσε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία παρέχει τα κατάλληλα όπλα στην κυβέρνηση και απαίτηση μας είναι «να ενεργήσει με τρόπο που θα τερματίσει αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Είναι απαράδεκτο να γίνονται εκκλήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό και από διάφορους και αυτοί (επιχειρηματίες) να συνεχίζουν αμέριμνα ενδιαφερόμενοι μόνο για τα λεφτά» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X