ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος προς ΔΗΣΥ: Δεν συγκρινόμαστε ούτε με το μικρό τους το νύχι στο πως συμπεριφέρθηκαν

«Το παράξενο θα ήταν ο ΔΗΣΥ να μην ενοχλείται αλλά αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι ο ΔΗΣΥ καταλαβαίνει ότι είναι εκτεθειμένος», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η κυβέρνηση «θα έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες για να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση» στον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ και τον «υπέξ» Κουτρέτ Οζερσάι στα κατεχόμενα, σε σχέση με τη στάση της τ/κ πλευράς για τις διελεύσεις στα οδοφράγματα, «διότι είναι διαφορετική η θέση του Τ/κ ηγέτη» από τους δύο προαναφερθέντες, δήλωσε τη Δευτέρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα επικαιρότητας στην Αλάμπρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε πως «φαίνεται ότι είχαμε απόλυτο δίκαιο από το γεγονός ότι μόλις έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση το άνοιγμα κάποιων οδοφραγμάτων, (μετά την άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού) υποχρεώθηκε και η τ/κ κοινότητα, ο κ. Τατάρ και ο κ. Οζερσάι, να προχωρήσουν και εκείνοι με άνοιγμα».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος εξακολουθεί να έχει «απορίες γιατί δεν ανοίγει το οδόφραγμα στη Λήδρας εκτιμώντας ότι «τα επιχειρήματα τα οποία έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής δημόσια δεν είναι τόσο πειστικά».

Ο κ. Κυπριανού, ερωτηθείς εάν κατέχει κάποια πληροφορία επί τούτου απάντησε «δεν έχουμε καμιά απολύτως πληροφόρηση -επίσημα εννοώ- γιατί δεν έχει ανοίξει το οδόφραγμα της Λήδρας παρά μόνο στη βάση δημοσιογραφικών πληροφοριών».

Απαντώντας σε ερώτηση για την έντονη κριτική και επικρίσεις που δέχθηκε από τη πλευράς ΔΗΣΥ για μηδενιστική προσέγγιση στο θέμα του Κυπριακού και ότι παραβλέπει τις ευθύνες της Τουρκίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «το παράξενο θα ήταν ο ΔΗΣΥ να μην ενοχλείται αλλά αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι ο ΔΗΣΥ καταλαβαίνει ότι είναι εκτεθειμένος σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, για αυτό αντιδρά».

«Θα σχολιάσω και τα δύο με ένα πολύ απλό τρόπο» συνέχισε ο Αντρος Κυπριανού και εξήγησε ότι «πρώτα και κύρια για το ότι είμαστε μηδενιστική και ισοπεδωτική αντιπολίτευση, εμείς δεν συγκρινόμαστε ούτε με το μικρό τους το νύχι στο πώς συμπεριφέρθηκαν εκείνοι στο Δημήτρη Χριστόφια και ιδιαίτερα ο νυν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου, οπόταν ας κάνουν τη σύγκριση και νομίζω θα σιωπήσουν».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «είδα και την ανακοίνωση της κυβέρνησης προχθές που έλεγε ότι δεν ασκούμε κριτική στην Τουρκία και τους απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΑΚΕΛ ότι ειδικά σε εκείνη τη δήλωση που είχα κάνει σε 6 περιπτώσεις είχα καταγγείλει την τουρκική επιθετικότητα».

«Ως εκ τούτου διερωτώμαι πόσες φορές πρέπει να καταγγέλλω την Τουρκία για να ικανοποιείται ο ΔΗΣΥ» είπε ο κ. Κυπριανού για να προσθέσει ότι «για μένα το πιο σημαντικό είναι άλλο : ότι έχουν αναπτύξει μια νοοτροπία η οποία λέει ότι κανένας δεν δικαιούται να λέει κάτι διαφορετικό από εκείνο που λένε οι ίδιοι και όποιος λέει κάτι διαφορετικό είναι εχθρός του λαού, έτσι το προσεγγίζουν και αυτό μου θυμίζει την ταινία του Νίκου Κούρκουλου ‘ Εχθρός του λαού’, δηλαδή αν κάποιος τολμήσει να πει την αλήθεια πρέπει να ριχτεί στο πυρ το εξώτερο γατί ενοχλεί την εικόνα την οποία επιχειρεί να κτίσει η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ».

«Να το πάρουν απόφαση ότι το ΑΚΕΛ δεν θα σιωπήσει» είπε ο ΓΓ του κόμματος ο οποίος ερωτήθηκε και αναφορικά με την προσπάθεια που φαίνεται υπάρχει να κτιστούν κάποιες συνεργασίες ενόψει και των εκλογικών αναμετρήσεων που έπονται.

Απαντώντας είπε ότι «είναι πολύ πρόωρο να συζητούμε για κάτι τέτοιο, έχουμε μπροστά μας ως ΑΚΕΛ το Παγκύπριο μας Συνέδριο που θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβρη και στη συνέχεια τις βουλευτικές εκλογές και τότε είναι που θα αρχίσουμε πιο συγκεκριμένα να συζητούμε για συνεργασίες γιατί ακολουθούν οι τοπικές εκλογές και στη συνέχεια οι προεδρικές και εκεί είναι που κατά κύριο λόγο επιχειρούνται συνεργασίες».

Ανέφερε, ωστόσο ότι «εκείνο το οποίο δηλώνω -και θα το δηλώνω συνέχεια όσο και αν ενοχλείται ο ΔΗΣΥ- είναι ότι το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει συνεργασίες οι οποίες θα βασίζονται σε πολιτικό υπόβαθρο έχοντας ως κύριο άξονα το Kυπριακό και την οικονομία σε μια προσπάθεια να πέτυχει την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου το 2023».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έθεσε το ερώτημα «ξέρετε ποιο είναι το εκπληκτικό;» δίνοντας τη δική του ερμηνεία, ότι δηλαδή, «όταν κάνει συνεργασίες ο ΔΗΣΥ με τον οποιοδήποτε -ακούσαμε ότι και το ΕΛΑΜ προσέγγισε στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές- δεν υπάρχει ούτε γάτα, ούτε ζημιά, όταν όμως το ΑΚΕΛ λέει ότι στη βάση αρχών στη βάση ξεκάθαρων θέσεων ότι θα επιδιώξει συνεργασίες ενοχλούνται. Πρόβλημα τους».

Σε σχόλιο ότι από τη στιγμή που κύριος άξονας είναι το Κυπριακό για τις επιδιωκόμενες συνεργασίες, συνεπακόλουθα αποκλείεται το ΔΗΚΟ με το οποίο το ΑΚΕΛ έχει βασικές διαφορές στο Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν αποκλείεται κανένας και εκείνο το οποίο λέω είναι ότι ο υποψήφιος που θα βρούμε θα πρέπει να έχει πολιτική τέτοια που να μπορεί να συσπειρώνει γύρω του και κοινωνικά κινήματα και πολιτικά κόμματα».

Πρόσθεσε ότι «τα πολιτικά κόμματα θα δουν το πρόγραμμα του υποψηφίου και θα δουν κατά πόσο θα μπορούν να το στηρίξουν ή όχι και αυτή είναι η δική μας προσέγγιση αν και επαναλαμβάνω, είμαστε πολύ μακριά ακόμα, ας τα αφήσουμε για μετά τις βουλευτικές εκλογές».

Τέλος, ερωτηθείς εάν υπάρχουν προσωπικότητες που θα μπορούσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι «κατά την άποψη μου υπάρχουν προσωπικότητες που μπορούν κάλλιστα να ηγηθούν της προσπάθειας για αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, αφήστε όμως να τα δούμε όταν θα έρθει η ώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση