ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Θέμα χρόνου η διχοτόμηση εάν δεν εγκαταλείψει η Τουρκία τις αξιώσεις της

Τι λέει για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Θέμα χρόνου είναι με μαθηματική ακρίβεια πότε θα οδηγηθούμε στην οριστική διχοτόμηση, εάν δεν γίνει κατορθωτό η Τουρκία να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αξιώσεις και να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, ανέφερε σε δηλώσεις του στην Χλώρακα της επαρχίας Πάφου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού, σημειώνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος μιλούσε μετά το πέρας του μνημοσύνου πεσόντων ηρώων της κοινότητας Χλώρακας που τελέστηκε το πρωί στην Παναγία Χρυσοαιματούσης Χλώρακας, ανέφερε πως διχοτόμηση δυστυχώς, να μην έχουμε αμφιβολίες ότι σημαίνει πλήρη αφομοίωση των κατεχομένων στην Τουρκία. Όπως εξήγησε, «τούτο θα σημαίνει ότι θα έχουμε 180 χιλιόμετρα σύνορα με την Τουρκία στην πατρίδα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον μέλλον και την προοπτική της χώρας και των ανθρώπων της».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών ο κ. Κυπριανού απήντησε πως «με τα δεδομένα όπως είναι διαμορφωμένα αυτή την στιγμή όχι», προσθέτοντας πως «χρειάζεται να αναλάβουμε πρωτοβουλίες».

Επιπρόσθετα ο κ. Κυπριανού είπε ότι η ανάληψη των πρωτοβουλιών ή η υιοθέτηση της πρότασης του ΑΚΕΛ σε ότι αφορά την λύση στο Κυπριακό που δώσαμε στον Πρόεδρο από τις 8 του Δεκέμβρη, δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι θα μετακινήσει την Τουρκία από τις απαράδεκτες αξιώσεις.

Αλλά, συνέχισε, «αξίζει να προσπαθήσουμε», σημειώνοντας πως «διαφορετικά πάμε με μαθηματική ακρίβεια στην διχοτόμηση».

Ενόσω οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες, η Κυβέρνηση θα είναι η ίδια

Σε ερώτηση για το θέμα της κυβέρνησης ευρείας αποδοχής ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εκτίμησε πως το θέμα της κυβέρνησης της ευρείας αποδοχής έκλεισε. Τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους, είπε, απάντησαν αρνητικά και είναι τώρα στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας η απόφαση για τον ανασχηματισμό στον οποίο θα προβεί.

Ξεκαθάρισε πως ενόσω οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες, η Κυβέρνηση θα είναι η ίδια.

Εάν, συνέχισε, δεν αλλάξουν οι πολιτικές τα πράγματα ελάχιστα θα μπορέσουν να αλλάξουν. Πρόσθεσε τέλος πως τα πρόσωπα βέβαια που θα αναλάβουν τα διάφορα πόστα θα κριθούν από το έργο το οποίο θα επιτελέσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση