ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απαντά στον ΔΗΣΥ για τους συμβούλους ο Κωνσταντίνος Λετυμπίωτης

«Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή της σε διαφανείς διαδικασίες», σημείωσε.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η διαφάνεια δεν εξυπηρετείται μέσα από ανεδαφικές τοποθετήσεις και λαϊκίστικες προσεγγίσεις απαντά στον ΔΗΣΥ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε ό,τι αφορά το θέμα της δημοσιοποίησης στοιχείων των συμβούλων και συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας και Υπουργών, επικρίνοντας παράλληλα την «Πινδάρου» για επιλεκτική ευαισθησία.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρει πως μόνο έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, «έκπληξη η οποία οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι, ήδη, από τις 17 Ιουνίου 2024 η σχετική λίστα, με πλήρη ονοματεπώνυμα, έχει κοινοποιηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρόλο που ούτε μας ζητήθηκε αλλά και ούτε προνοείται στη σχετική νομοθεσία».

Υπενθυμίζει παράλληλα πως η ίδια λίστα έχει επίσης σταλεί και στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

«Αφετέρου», συνεχίζει, «θα αναμέναμε από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να έχει υπόψη του τόσο τις πρόνοιες των νομοθεσιών και ειδικότερα τη νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων». Και εξηγεί πως σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, που η παρούσα Κυβέρνηση έχει ετοιμάσει, τα στοιχεία των συμβούλων και συνεργατών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας, τηρουμένων πάντοτε και των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων. «Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, υπήρξε επικοινωνία με την αρμόδια Επίτροπο, στο πλαίσιο της οποίας κρίθηκε ότι η δημοσίευση των αρχικών των ονομάτων εξυπηρετεί την αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με τον επιδιωκόμενο από τη νομοθεσία σκοπό» σημειώνει.

Ο ΚΕ αναφέρει προς την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι ανάλογη πρακτική περί δημοσιοποίησης των στοιχείων δεν προνοείται στη σχετική νομοθεσία για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, ως θα αναμενόταν και υποδεικνύει πως η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα μπορούσε να αποταθεί στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προτού ζητήσει δήθεν εξηγήσεις ή κάνει λόγο για ανύπαρκτη παραβίαση νομοθεσίας.

Ο ΚΕ αναφέρει ακόμη ότι «η επιλεκτική ευαισθησία της ηγεσίας του ΔΗΣΥ αγνοεί το γεγονός ότι είναι με πρωτοβουλία αυτής της Κυβέρνησης που ρυθμίστηκε νομοθετικά ένα σαφές πλαίσιο το οποίο ρυθμίζει την πρόσληψη συμβούλων – συνεργατών των μελών της Κυβέρνησης, καλύπτοντας έτσι το προηγούμενο κενό».

«Η διαφάνεια δεν εξυπηρετείται μέσα από ανεδαφικές τοποθετήσεις και λαϊκίστικες προσεγγίσεις» προσθέτει ο ΚΕ, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή της σε διαφανείς διαδικασίες και παραμένουμε πιστή στην προάσπιση της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της αξιοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση