ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάντηση ΚΕ στο ΑΚΕΛ για Κυπριακό - Να ενημερωθείτε από τον Μαυρογιάννη

Ο Μάριος Πελεκάνος, κάλεσε το ΑΚΕΛ να αντιληφθεί πως τα αντιπολιτευτικά αφηγήματα, τη μόνη που δικαιώνουν είναι την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, κάλεσε το ΑΚΕΛ να αντιληφθεί πως τα αντιπολιτευτικά αφηγήματα, τη μόνη που δικαιώνουν είναι την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σε γραπτή δηλωσή του, αναφέρει ότι «δυστυχώς, ο διχαστικός και μηδενιστικός οίστρος του ΑΚΕΛ συνεχίζεται και σήμερα με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, με τον ισχυρισμό πως τάχα η μη επανέναρξη του διαλόγου μετά το Κραν Μοντανά οφείλεται σε αδράνεια του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αντί άλλης απαντήσεως, προσθέτει, «καλείται η ηγεσία του ΑΚΕΛ να ενημερωθεί από τον διαπραγματευτή και σήμερα υποψήφιο του για τις προεδρικές εκλογές, Ανδρέα Μαυρογιάννη, για τα αδιάλειπτα διαβήματα, συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα, πρωτοβουλίες των ΗΕ (διορισμός κας Λουτ κλπ), συγκλίσεις για την κοινή βάση επανέναρξης του διαλόγου στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2019, για να περιοριστούμε στα ελάχιστα, αφού ο κ. Μαυρογιάννης, είμαστε βέβαιοι, θα τους ενημερώσει πλήρως και ημερολογιακά για τις όσες προσπάθειες έχουμε καταβάλει για επανέναρξη των συνομιλίων από το σημείο που είχαν τερματιστεί στο Κραν Μοντανά».

Είναι καιρός το ΑΚΕΛ να αντιληφθεί πως τα αντιπολιτευτικά αφηγήματα, τη μόνη που δικαιώνουν είναι την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας, συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τις νέες προκλήσεις του κατοχικού καθεστώτος και τις δηλώσεις του λεγόμενου Τ/κ «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ, περί ανοίγματος ολόκληρης της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου και ειδικότερα της περίκλειστης περιοχής με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τις λεγόμενες «δημοτικές εκλογές» της 25ης Δεκεμβρίου 2022.

Τέτοιες δηλώσεις προκαλούν τη διεθνή κοινότητα και πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΟΗΕ, γιατί περιφρονούν κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) 550/1984 και 789/1992 σε σχέση με την Αμμόχωστο. Πλήττουν κατάφωρα κάθε προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής, βιώσιμης λύσης σύμφωνα με τα ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο κυπριακός λαός αναμένει από τη διεθνή κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους απέναντι στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των Ψηφισμάτων του Σ.Α. του ΟΗΕ από την κυβέρνηση Ερντογάν και όχι να παρακολουθεί παθητικά την επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος των λαών της περιοχής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ για το πιο μεγάλο παρατεταμένο αδιέξοδο στην ιστορία του Κυπριακού και τα τετελεσμένα επί εδάφους και σε βάρος της Αμμοχώστου που αυτό επέφερε, είναι αυταπόδεικτες. Το ίδιο και οι ευθύνες των δύο επίδοξων συνεχιστών της διακυβέρνησής του Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ που εκλάμβαναν ως «πυροτεχνήματα» παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες του διδύμου Ερντογάν- Τατάρ στα Βαρώσια. Οι δε προσπάθειες του κ. Αναστασιάδη στο παρά πέντε της εκπνοής της θητείας του για ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΕΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, μόνο θυμηδία προκαλούν έχοντας υπόψη τα χαμένα χρόνια που προηγήθηκαν.

Η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών μπορεί να αποδώσει και να έχει θετικό αποτέλεσμα μόνο με ανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου και της ε/κ πλευράς διεθνώς. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με ειλικρινή εμμονή στη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που είχαν μείνει με τις συγκλίσεις και με το πλαίσιο Γκουτέρες. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Αντρέας Μαυρογιάννης, αν ο λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση