ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απάντηση Πετρίδη σε Πελεκάνο: «Τόσα καταλαβαίνει», «δεν είχε ποτέ απόψεις»

Απαντώντας στις αιχμές του κ. Πελεκάνου προς το άτομό του, είπε πως δε θεωρεί ότι είναι ακραίες οι προτάσεις του κ. Πελεκάνου, γιατί, όπως εξήγησε, δεν τις άκουσε ποτέ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο κ. Πελεκάνος ενδεχομένως να μη γνωρίζει ότι στη δημοκρατία, όταν κάποιος έχει άποψη, πρέπει να την εκφράζει, απάντησε ο τέως Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Κωνσταντίνος Πετρίδης, στον πρώην αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ και νυν υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ, Μάριο Πελεκάνο, μετά τις αιχμές του κ. Πελεκάνου προς τον κ. Πετρίδη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ» και τη δημοσιογράφο Οριάνα Παπαντωνίου.

Σχολιάζοντας σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM την αναφορά του κ. Πελεκάνου, ότι «υπήρχε περίοδος που συζητούσαμε ως ηγεσία σχεδόν καθημερινά για τη συμπεριφορά του και προβληματιζόμασταν για το πώς να χειριστούμε αυτή την επιθετικότητά του εναντίον του ΔΗΣΥ. Δεν είναι ο κ. Πετρίδης που μιλούσε πριν από μερικούς μόλις μήνες για διολίσθηση του ΔΗΣΥ σε λαϊκισμό; Δεν είναι ο κ. Πετρίδης που έλεγε πως υπάρχει χώρος για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής πλατφόρμας, προσθέτοντας ότι δεν απέκλειε συμμετοχή του σε μια τέτοια πλατφόρμα;», ο κ. Πετρίδης είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τον ΔΗΣΥ, στα πλαίσια της δημοκρατίας, όπως τόνισε. Όσον αφορά την πρότασή του για δημιουργία νέας πλατφόρμας, εξήγησε ότι ουδέποτε μίλησε για μία πλατφόρμα εκτός ΔΗΣΥ. Σημειώνοντας ότι τέτοιες πλατφόρμες υπάρχουν σε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Πελεκάνος «τόσα καταλαβαίνει, τόσα κατανοεί». Όπως ανάφερε, ο κ. Πελεκάνος «φαίνεται ότι δεν κατανοεί ότι σε ένα κόμμα υπάρχουν διάφορες απόψεις».

Σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών, το χαρτοφυλάκιό του στον ΔΗΣΥ το υπηρέτησε ο κ. Πελεκάνος χωρίς να διαφωνεί με κάτι. «Ουδέποτε τον άκουσα, ακόμη και εκτός των οργάνων του κόμματος, όπως είπε, να εκφράζει την όποια άποψη», είπε, τονίζοντας ότι δε θεωρεί ότι είναι ακραίες οι προτάσεις του κ. Πελεκάνουν, γιατί, όπως εξήγησε, δεν τις άκουσε ποτέ. «Το μόνο που άκουσα είναι λαϊκισμό και δημαγώγηση», τόνισε, για να προσθέσει ότι το ίδιο κάνει και το ΕΛΑΜ. Κατά την άποψή του διαφωνούν, χωρίς να δίνουν λύσεις, επικαλούμενος το παράδειγμα του συμφώνου μετανάστευσης της ΕΕ, το οποίο το ΕΛΑΜ θα καταψηφίσει.

«Ο ΔΗΣΥ θα κρατήσει τα ποσοστά του, χωρίς διολίσθηση»

Για τις προσεχείς εκλογές, είπε ότι ο ΔΗΣΥ έχει να δώσει μία δύσκολη μάχη, εκφράζοντας την πίστη ότι θα κρατήσει τα ποσοστά του χωρίς διολίσθηση, γιατί, κατά την εκτίμησή του, ο κόσμος του ΔΗΣΥ δεν βλέπει εναλλακτική. «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και κατά πάσα πιθανότητα θα είμαστε πρώτο κόμμα», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση