ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάντηση Προέδρου για τον διορισμό Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ

Τι αναφέρει σε γραπτή του δήλωση

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Γραπτή δήλωση με την οποία απαντά στις αντιδράσεις που προέκυψαν για τον διορισμό του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι δεν θα ανεχθεί την αλλοίωση της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ.

Αυτούσια η δήλωση 

Αναφορικά με τις αντιδράσεις  που καταγράφηκαν σαν αποτέλεσμα του διορισμού του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

(α)     Με θλίβει γιατί κάποιοι εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του ΓΕΣΥ αγνοώντας ότι ήταν η δική μου αποφασιστικότητα και βούληση που οδήγησε, ύστερα από δεκαετίες, στην ιστορική εισαγωγή του νέου συστήματος Υγείας.

(β)     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. αποτελείται από 13 μέλη και είναι το ελάχιστον ατυχές, κάποιοι να ισχυρίζονται ότι ο διορισμός ενός μέλους, που εξέφρασε στο παρελθόν αντίθετες απόψεις, θα οδηγήσει δήθεν το ΓΕΣΥ σε κατάρρευση ή θα αλλοιώσει τη δομή και τη φιλοσοφία του.

Δεν ανέμενα τέτοια υποτιμητική αναφορά για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Υ.

(γ)     Ο διορισμός του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου έγινε όχι στη βάση των απόψεων που εξέφρασε στο παρελθόν, αλλά υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που εκπροσωπεί και το 95% του συνόλου των Ιδιωτών γιατρών που είναι ενταγμένοι στο ΓΕΣΥ, και ως εκπροσώπου της ΟΕΒ.

(δ)     Το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο του Ο.Α.Υ., σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου από την έναρξη ισχύος του ΓΕΣΥ, χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ.

(ε)     Θέλω να επαναλάβω με τον πλέον αυστηρό τρόπο, πως δεν θα ανεχθώ από τον οποιονδήποτε έστω και να αποπειραθεί να αλλοιώσει τη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ, ούτε βεβαίως να αμφισβητεί τις προθέσεις μου.

Ο λαϊκισμός δεν είναι ό,τι απαιτείται για να διορθωθούν αδυναμίες που παρουσιάζονται σε μια πρωτόγνωρη μεταρρύθμιση που ευρίσκεται υπό υλοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση