ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απαντούν στον Σιζόπουλο οι 607 της ΕΔΕΚ - Συμπεριφορές ολοκληρωτισμού και σκοταδισμού

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ καλεί τη σημερινή ηγεσία "να τερματίσει την ετσιθελική της συμπεριφορά"

ΚΥΠΕ

Ακόμη μια ενέργεια περιφρόνησης των αποφάσεων των Δικαστηρίων και παράλληλα παραβίασης του Καταστατικού της ΕΔΕΚ, αποτελεί, σύμφωνα με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, η ανακοίνωση του Προέδρου του κινήματος Μαρίνου Σιζόπουλου για σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ την Κυριακή 24/10/2021.

Ταυτόχρονα, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ καλεί τη σημερινή ηγεσία "να τερματίσει την ετσιθελική της συμπεριφορά", όπως αναφέρει, «και να σεβαστεί τους θεσμούς, τις δικαστικές αποφάσεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Σε ανακοίνωση, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «η επιμονή του (κ. Σιζόπουλου), παρά τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, για να πραγματοποιήσει ένα Συνέδριο με χαλκευμένο μητρώο μελών, συνιστά πρωτοφανή προσβολή και απαξίωση προς την ιστορία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του Κινήματος».

«Παρά την ξεκάθαρη διαδικασία η οποία προνοείται από το Καταστατικό για σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου (άρθρα 30 και 32), ο κ. Σιζόπουλος, αντιδημοκρατικά και αντικαταστατικά, οδηγεί το Κίνημα στην απαξίωση, στο διασυρμό και στην αποστροφή της Κοινωνίας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «ένα ιστορικό Κίνημα, με αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, οδηγείται στη σταδιακή φθορά και την εξαφάνιση» και καλεί τον κόσμο της ΕΔΕΚ, «να μην ανεχτεί συμπεριφορές ολοκληρωτισμού και πρακτικές σκοταδισμού».

Νωρίτερα, σε δήλωση του ο πρόεδρος του Κινήματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, συγκάλεσε έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο το οποίο θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 η ώρα 9.45π.μ. στο ξενοδοχείο Hilton (πρώην Hilton Park), για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα και να καθοριστεί η μελλοντική πορεία.

Έκανε επίσης έκκληση, στα μέλη του κόμματος για μαζική συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου. Παράλληλα απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον τέως Πρόεδρο του κόμματος κ. Γιαννάκη Ομήρου, στα μέλη που προσέφυγαν στο δικαστήριο καθώς και όσα μέλη αμφισβητούν την εγκυρότητα του μητρώου μελών να προσέλθουν στο Συνέδριο και να καταθέσουν στο πλαίσιο μίας δημόσιας, διαφανούς και δημοκρατικής διαδικασίας τις απόψεις τους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση