ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θλίψη πολιτικής ηγεσίας για το θάνατο του Αλέξη Γαλανού

Ο Αλέξης Γαλανός απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 79 ετών, ενώ βρισκόταν για διακοπές

Newsroom K

Απεβίωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός σε ηλικία 79 ετών. Ο δήμαρχος Αμμοχώστου άφησε την τελευταία του πνοή ενώ βρισκόταν για διακοπές σε νησί της Ελλάδας.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει πως «Είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του Δημάρχου Αμμοχώστου και πρώην Προέδρου της Βουλής, Αλέξη Γαλανού, ενός αγαπημένου φίλου. Ο Αλέξης Γαλανός υπήρξε ένας διακεκριμένος πολιτικός της Κύπρου, ο οποίος στη μακρά κοινοβουλευτική παρουσία του, η οποία επιστεγάστηκε με την Προεδρία της Βουλής, ήταν πάντοτε ευθύς και μαχητικός, με κριτήριο την αγάπη του για την πατρίδα.

Δίκαια ο Αλέξης Γαλανός έχαιρε εκτίμησης, όχι μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων του, αλλά και ευρύτερα μεταξύ του συνόλου των πολιτών.
Τα τελευταία χρόνια, από τη θέση του Δημάρχου Αμμοχώστου με αφοσίωση έδειξε και αφήνει ως παρακαταθήκη την επίμονη προσπάθεια για την επιστροφή της αγαπημένης του πόλης, και για την επίλυση του Κυπριακού. Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του ιδίου εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του Αλεξάνδρα και όλη την οικογένεια του εκλιπόντος».

Με μνεία στην βουλευτική θητεία και την Προεδρία της Βουλής, τα συλλυπητήρια Συλλούρη

Ο Αλέξης Γαλανός , όλα τα τελευταία χρόνια είχε ταυτίσει τη ζωή του με την προσπάθεια επιστροφής των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου στην πόλη τους, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης εκφράζοντας συγκλονισμό και βαθιά θλίψη εκ μέρους όλων των μελών του σώματος, για τον αδόκητο θάνατο τού Δημάρχου Αμμοχώστου και πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αλέξη Γαλανού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, στην γραπτή του δήλωση ο κ. Συλλούρης σημείωσε ότι κατά τη μακρά του θητεία ως Βουλευτής και αργότερα ως Πρόεδρος τού Σώματος ο Αλέξης Γαλανός υπηρέτησε με πάθος τον τόπο του και ανέλαβε με ζήλο σημαντικές πρωτοβουλίες για προβολή τού κυπριακού αλλά και τού θέματος της Αμμοχώστου.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν αρχηγοί κομμάτων και κόμματα για τον χαμό του Δημάρχου Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος, οι βουλευτές και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού.

Ο Αλέξης Γαλανός υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλεγμένο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και ως Πρόεδρος του Σώματος, ενώ άφησε τη σφραγίδα του ως Δήμαρχος Αμμοχώστου αλλά και ως Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.

Σε όλα τα χρόνια της δημόσιας πορείας του, διακρίθηκε για το ήθος που κόμισε στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την προσήλωσή του για δικαίωση στον διαρκή αγώνα των Αμμοχωστιανών για επιστροφή, του οποίου υπήρξε αναπόσπαστο μέλος.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, επικοινώνησε ήδη με τη σύζυγο του εκλιπόντα εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το ξαφνικό θάνατο του Αλέξη Γαλανού, Δημάρχου Αμμοχώστου. Εκφράζουμε από καρδιάς τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια προς όλη την οικογένεια του εκλιπόντος αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για το θάνατο του δημάρχου Αμμοχώστου και πρώην Προέδρου της Βουλής Αλέξη Γαλανού. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και στους οικείους του αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών. 

«Έφυγε πρόωρα κι’ απρόσμενα από την ζωή ο αγωνιστής Αμμοχωστιανός Αλέξης Γαλανός. Μια προσωπικότητα που στιγμάτισε ομολογουμένως θετικά την πολιτική ζωή της πατρίδας μας.  Έφυγε με το μαράζι και τον αδιάκοπο πόθο και αδιάλειπτη επιθυμία για επιστροφή στην κατεχόμενη και πολυαγαπημένη του Αμμόχωστο. Υπήρξε μια φυσιογνωμία την οποίαν αποδέχονταν όλοι σαν ικανή, μαχητική και κυρίως πατριωτική. Το πέρασμα του από τον πολιτικό στίβο χωρίς αμφιβολία μεστό, ουσιαστικό και έντιμο.  Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κ. Μάριος Καρογιάν, επικοινώνησε ήδη με τη σύζυγο και τα παιδιά του εκλιπόντα εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του.»

Σύντομο βιογραφικό

Ο Αλέξης Γαλανός γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1940. Ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απ' όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις οικονομικές επιστήμες και την κοινωνιολογία. Σπούδασε επίσης νομικά στο Inner Temple Λονδίνου και έλαβε δίπλωμα Barrister at Law. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης, που αργότερα
μετονομάστηκε σε Δημοκρατικό Κόμμα. Το 1989 εξελέγη γενικός γραμματέας και το 1990 αντιπρόεδρος του κόμματος.

Πήρε για πρώτη φορά μέρος στις βουλευτικές εκλογές το 1976 και εξελέγη βουλευτής του ΔΗΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη στις εκλογές του 1981, του 1985, του 1991 και του 1996. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 1991, εξελέγη για μία πενταετία Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής. Συμμετείχε για είκοσι χρόνια στο Εθνικό Συμβούλιο. Διετέλεσε Πρόεδρος των
Επιτροπών Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών και Προϋπολογισμού,  Άμυνας και Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Βουλής.

Διετέλεσε Συμπρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής Κυπριακής Βουλής – ΕΟΚ πριν το 1999. Διετέλεσε επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και Πρόεδρος του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου,Πρόεδρος των Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας και της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ. Το Μάιο του 2003 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος εννιαμελούς Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων το οποίο είχε ως αποστολή να συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε θέματα οικονομικής πολιτικής, χειρισμού οικονομικών κρίσεων και λήψης οικονομικών μέτρων.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 διεκδίκησε ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος και επαναδιεκδίκησε στη συνέχεια με τη στήριξη του ΔΗΣΥ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X