ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ: Απέσυρε το ενδιαφέρον του για τις Ευρωεκλογές ο Κυριάκος Χατζηγιάννης

Ο κ. Χατζηγιάννης ενημέρωσε μέσω επιστολής του την ηγεσία του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης ενημέρωσε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του από το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», o κ. Χατζηγιάννης ενημέρωσε μέσω επιστολής του την ηγεσία του κόμματος για την απόφασή του, αναφέροντας ότι αυτή έχει ληφθεί με γνώμονα την διευκόλυνση της διαδικασίας επιλογής των εκλεκτών της παράταξης για το ευρωψηφοδέλτιο. 

Αυτούσια η επιστολή του

«Αγαπητοί συναγωνιστές και αγαπητές συναγωνίστριες,

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω ότι, αποσύρω το ενδιαφέρον μου για να είμαι στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών του 2024. Η απόφαση μου αυτή έχει ληφθεί με γνώμονα την διευκόλυνση της διαδικασίας επιλογής των εκλεκτών της παράταξης για το ευρωψηφοδέλτιο.

Η παραγωγική και στο πλαίσιο πολιτικού περιεχομένου συνέχιση της βουλευτικής εντολής που ο κόσμος μου έδωσε, αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής μου πορείας την οποία θα υπηρετώ δογματικά. Καθώς, και η επιτυχής διαχείριση του σημαντικού χαρτοφυλακίου για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, μετά την εκλογή μου για τρία έτη ως αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ, είναι ο στόχος μου από τούδε και στο εξής.

Υπεύθυνο ζητούμενο όλων αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι το καλό της παράταξης συνδράμοντας σε αποφυγή διλημμάτων και αδιεξόδων που μπορεί να εμφανιστούν ή να δημιουργηθούν.

Από ιδρύσεως της παράταξης υπηρέτησα πιστά, χωρίς ανταλλάγματα και υστεροβουλία από πόστα στα οποία πάντοτε εκλεγόμουν προσφέροντας στην παράταξη. Έτσι έχω πορευτεί και έτσι θέλω να με αξιολογεί ο κόσμος της παράταξης μας».

Στις κάλπες το Σάββατο ο ΔΗΣΥ

Σημειώνεται ότι στις έντεκα αύριο το πρωί με την ομιλία της Προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου θα αρχίσουν οι εργασίες του Πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ με στόχο την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Μετά την ομιλία, στην οποία η Πρόεδρος όπως διαμηνύεται θα επικαλεστεί για άλλη μία φορά την ανάγκη για ενότητα αλλά και θα τονίσει ότι κανείς δεν περισσεύει για να προχωρήσει το κόμμα στην επόμενη μέρα, θα δοθεί χρόνος στους υποψήφιους για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Οι οκτώ πλέον διεκδικητές των έξι θέσεων του ευρωψηφοδελτίου θα έχουν στη διάθεση τους πέντε περίπου λεπτά για να απευθυνθούν στα μέλη του πολιτικού γραφείου και να τους αναλύσουν τους λόγους για τους οποίους έθεσαν υποψηφιότητα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 12.30 και η διαδικασία της ψηφοφορίας αναμένεται να κρατήσει δύο περίπου ώρες. Οι σταυροί προτίμησης θα είναι από δύο μέχρι τέσσερις.

Στη συνέχεια και στη παρουσία, αν το επιθυμούν, των υποψηφίων θα γίνει η καταμέτρηση και θα ανακοινωθεί το τελικό ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

Οι δύο γυναίκες, η νυν ευρωβουλεύτρια Ελένη Σταύρου και η Χριστιάνα Ξενοφώντος θα μείνουν εκτός ψηφοφορίας μιας και μπήκαν αυτόματα στο ψηφοδέλτιο λόγο ποσόστωσης.

Οι υπόλοιποι έξι υποψήφιοι Χρίστος Αγγελίδης, Ονησίφορος Ιορδάνου , Μάριος Πελεκάνος, Κωνσταντίνος Πετρίδης , Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση